Porsche Taycan ζήλεψε τη δόξα της Pontiac Trans Am

Αρκετά είναι τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν αφήσει το στίγμα τους σε διάφορες τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές. Πέραν των πασίγνωστων «Knight Rider» και «Dukes of Hazzard», πολλές άλλες παραγωγές μπόρεσαν να μετατρέψουν σε πρωταγωνιστές διάφορα αυτοκίνητα. Κάτι που έγινε με την Pontiac Trans Am του 1977, που οδηγούσε ο Μπαρτ Ρέινολντς στο «Smokey and the Bandit» («Ο ατσίδας και το λαγωνικό» η φοβερή ελληνική μετάφραση). Μπορεί δυστυχώς η αμερικανική εταιρία να μην ζει πια, αλλά το πνεύμα της εξακολουθεί να βρίσκεται μαζί μας. Και μια Porsche Taycan το δηλώνει περήφανα!

Το ηλεκτρικό σεντάν από το Τσουφενχάουζεν φόρεσε το μανδύα της Trans Am, με τον φοίνικα σε περίοπτη θέση μπροστά και χρυσαφί λεπτομέρες στα φανάρια, τον προφυλακτήρα, τις ζάντες, στα πλαίσια των παραθύρων, στο διαχύτη και χαμηλά στις πόρτες . Αν τη δει κανείς από μακριά, δε. και μπροστά δεν αποκλείεται να την μπερδέψει με την αξέχαστη Pontiac. Το καουμπόικο καπέλο και η νταλίκα για παρέα της λείπει, για να είναι πλήρως πιστή η μετενσάρκωση.

 

Είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπεις τέτοια όμορφα καλλιτεχνήματα να κυκλοφορούν στον δρόμο. Μπορεί οι πινελιές τους να αφορούν το παρελθόν, αλλά τα παλιά οχήματα έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Τότε που γίνονταν «είδωλα» στα μικρά και παιδικά μας μάτια, βλέποντας ένα τεράστιο πτηνό να απλώνει τα φτερά του στο καπό και έναν V8 να κερνάει μελωδίες, με το μαύρο-χρυσαφί muscle car «διπλωμένο» από στροφή σε στροφή. Η Taycan επ’ ουδενί δεν μπορεί να μιμηθεί την Trans Am σε ήχο, αλλά τα καταφέρνει αρκετά καλύτερα στις γωνίες που δύναται να δώσει η ουρά (και πάλι, καμία σχέση με την αμαξάρα του Ρέινολντς).

Get it on Google Play Download on the App Store