Audi Sport Quattro 600HP ανατριχιάζει το ‘Ring (+video)

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τη σημασία του Audi Quattro για την αυτοκίνηση και τα ράλλυ. Το αυτοκίνητο που επί της ουσίας σύστησε την τετρακίνηση στον κόσμο, αλλάζοντας για πάντα τα δεδομένα στο Παγκόσμιο (κι όλες τις διοργανώσεις, για να ακριβολογούμε) Πρωτάθλημα Ράλλυ. Το Sport Quattro υπήρξε η πιο σπάνια και συλλεκτική εκδοχή του, έχοντας κατασκευαστεί σε μόλις 214 αντίτυπα – εκ των οποίων, μόνο τα 164 πωλήθηκαν.

Τα Sport Quattro κοστίζουν πια εξαψήφια ποσά στις δημοπρασίες, κάτι που σημαίνει πως αφενός είναι πολύ δύσκολο να δεις κάποιο σε καταστάσεις «κυνηγιού», αφετέρου ακόμα πιο δύσκολο να είναι σε βελτιωμένη μορφή. Το πράσινο που θα δούμε να σηκώνει την τρίχα στο Nurburgring με τον ήχο του 5κύλινδρου τούρμπο δεν είναι αυθεντικό, αλλά ρέπλικα. Μικρή σημασία έχει για όποιον δεν δουλεύει σε οίκο δημοπρασίας, καθώς από τη στιγμή που έχει την εμφάνιση, τον ήχο και πολύ παραπάνω γκάζι από το γνήσιο, μάς φτάνει και περισσεύει.

Το αυτοκίνητο έχει εξελιχτεί από την LCE, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2.2 λίτρων να είναι πλήρως ανακατασκευασμένος και βελτιωμένος, φτάνοντας να ξεπερνάει τα 600 άλογα. To μοτέρ του αυθεντικού Sport Quattro μετρά 2.1 λίτρα και 310 άλογα, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,0 δλ. και αγγίζοντας τα 250 χλμ./ώρα τελικής – όλα αυτά, σε αυτοκίνητο του 1984. Φανταζόμαστε, λοιπόν, τι αριθμούς μπορεί να γράψει η ρέπλικα, με τα διπλά άλογα και αρκετά εξαρτήματα (λάστιχα, διαφορικά) από το σήμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store