Audi TT RS 625 ίππων προκαλεί «σεισμό» (+video)

Το Audi TT RS έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο «μίνι R8», χάρις στις εξαιρετικές επιδόσεις που χαρίζει το τρίπτυχο 2.5 TFSI-7άρι S tronic-σύστημα Quattro. Με τα μαγικά της βελτίωσης πάντως, γίνεται κανονικό R8!

Το συγκεκριμένο διαθέτει αναβαθμίσεις σε πολλά μέρη του 2.5άρη TFSI, με σημαντικότερες το μεγαλύτερο τούρμπο, τον νέο εγκέφαλο και την εξάτμιση ελευθέρας. H απόδοση πλέον φτάνει στα 625 άλογα και τα 718 Nm, ξεπερνώντας κατά 5 άλογα και 138 ολόκληρα Nm τον ατμοσφαιρικό 5.2 FSI V10 του κορυφαίου R8 Performance. Οι επιδόσεις επίσης κυμαίνονται σε επίπεδα supercar, καθώς τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3 δλ. και η τελική αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα. Για να ακριβολογούμε, και βάσει των όσων θα βλέπουμε στο video, τα ξεπερνάει με άνεση.

Με στόμφο που κάνει τα ηχεία να τρίζουν, ο πεντακύλινδρος επιταχύνει το μικρό κουπέ από το Ίνγκολσταντ μέχρι τα 317 χλμ./ώρα και 6η σχέση στο 7άρι DSG. Με μια σχέση ακόμα διαθέσιμη στο κιβώτιο, το βελτιωμένο TT RS φαίνεται πως μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 320 χλμ./ώρα. Εδώ πάντως, το βλέπουμε να μην τα ακουμπά παρά 3 χλμ./ώρα. Όχι ότι 317 χλμ./ώρα από TT είναι λίγα, το αντίθετο. Ιδίως όταν συνοδεύονται από τέτοιο ήχο.

Get it on Google Play Download on the App Store