BMW 330 Ci «καταπίνει» Opel Astra OPC (+video)

Το Opel Astra OPC 2ης γενιάς λατρεύτηκε στην Ελλάδα. Μαζί με το αντίστοιχο Corsa, εκτίναξαν τις μετοχές της γερμανικής εταιρίας στο χρηματιστήριο των «βενζινοαίματων», έριξαν καταρράκτες στο μύλο του tuning και αποτελούν ακόμα σήμερα πρωταγωνιστικές φιγούρες σε κάθε είδους αναμετρήσεις στην ευθεία.

Δείτε ακόμα: 0-190 με Toyota Corolla 2.0 λτ. Hybrid 180 PS (+video)

Ένας από τους λόγους που το κορυφαίο Astra αγαπήθηκε τόσο, ήταν η δυνατότητά του να στέλνει «αδιάβαστες» πολύ ακριβότερες -ενίοτε και ισχυρότερες- κατασκευές, αναγόμενο εαυτόν ως λαϊκό ήρωα. Από τους συνηθέστερους στόχους του, οι BMW. Δυνητικά και αναλόγως συνθηκών, μπορούσε να αποτελέσει απειλή μέχρι και για τη M3 E46. Κανονικά, οι μάχες δίνονταν -και συνεχίζουν ακόμα- με την 330i.

Δείτε ακόμα: Opel Corsa OPC αφήνει στον τόπο Audi S3 (+video)

Τα δυο αυτοκίνητα βρίσκονται κοντά σε ισχύ, με το OPC να αποδίδει 240 ίππους και 320 Nm έχοντας απέναντι 231 άλογα και 300 Nm. Κάπου εκεί, τελειώνουν οι ομοιότητες. Η BMW τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς από 3.0 λίτρα, διαμοιρασμένα αρμονικά σε 6 κυλίνδρους εν σειρά. Το Astra αντίθετα, έχει έναν 2.0λιτρο τούρμπο τετρακύλινδρο Ecotec να λειτουργεί σαν διακόπτης: μέχρι να μπει το τούρμπο, ουδέν συνταρακτικό. Μόλις κάνει το «μπαμ», οι δύστυχοι εμπρός τροχοί καλούνται να διατηρήσουν επαφή με το οδόστρωμα.

Δείτε ακόμα: Mazda RX-8 «ξυρίζει» BMW 328i (+video)

Αυτονόητα, «Αχίλλειος φτέρνα» για το δημιούργημα του Opel Performance Center είναι οι εκκινήσεις και το turbo lag. Στις επιταχύνσεις εν κινήσει, τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα. Για να έρθουμε στην αναμέτρηση με την 330 Ci, το Astra ξεκινάει δυνατά, περνάει μπροστά και φαίνεται πως θα συντρίψει το βαυαρικό κουπέ. Η BMW, όμως, όχι μόνο δεν μένει να βλέπει την τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης, αλλά αντεπιτίθεται! Εκεί που θα περιμέναμε το OPC να ανοίξει διαφορά, η BMW τη μαζεύει και παίρνει αυτή το προβάδισμα, σε ένα εντυπωσιακό comeback!

Get it on Google Play Download on the App Store