Opel Corsa OPC αφήνει στον τόπο Audi S3 (+video)

Corsa OPC και S3 έχουν γράψει τις δικές τους ιστορίες στους ελληνικούς -και όχι μόνο- δρόμους. Βγαλμένα από μια εποχή που οι νόρμες ρύπων ήταν πιο χαλαρές, η οικονομική κρίση δεν είχε χτυπήσει τα πάντα και η τιμή της βενζίνης κυμαινόταν μεταξύ 0,90 και 1 ευρώ, αποτέλεσαν τους λαϊκούς ήρωες για ενθουσιώδεις νέους και ακόμα πιο ενθουσιώδεις βελτιωτές.

Λίγες είναι οι περιπτώσεις παγκοσμίως που οι αποδόσεις έμειναν εργοστασιακές. Σχεδόν κανένα OPC δεν αποδίδει πια 192 ίππους από τον 1.600άρη τούρμπο Ecotec, το ίδιο ισχύει για τον 2λιτρο TFSI και τα 265 άλογα του S3. Παρά τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ τους (μπροστοκίνητο το Opel, τετρακίνητο το Audi) και την διαφορά κατηγορίας (το S3 λογιζόταν ανταγωνιστής του Astra OPC, αν και σε αυτή την περίπτωση, ήταν τουλάχιστον μισή κλάση πάνω), τα δυο τους συναντιόνταν «παράνομα», συναντιούνται και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να στερέψουν τα αποθέματα πετρελαίου.

Στην προκειμένη, έχουμε να κάνουμε με δυο αυτοκίνητα άνω των 300 ίππων. Βάσει της αναφοράς στο video, το Corsa βρίσκεται στα 325 άλογα και το S3 στα 370. Η έκβαση της κόντρας πάντως, μάλλον δείχνει πως τα νούμερα είναι ανάποδα. Το -κλασικά- μπλε OPC «σκάβει» την 2α και λίγο από την 3η μέχρι να βρουν πρόσφυση οι εμπρός τροχοί, όμως όταν το κάνουν αφήνει το hot hatch από το Ίνγκολσταντ να χαζεύει την τριγωνική -και πραγματική- απόληξη της εξάτμισης. Σαφώς και το Corsa είναι ελαφρύτερο του Audi (1.205 αντί 1.455 κιλών), όμως η διαφορά που ανοίγει εντυπωσιάζει.

Get it on Google Play Download on the App Store