Bugatti Chiron καταβροχθίζει την autobahn με 414 χλμ./ώρα

Ότι η Bugatti Chiron είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, το ξέρουμε. Ακόμα και τώρα όμως, που η κουβέντα έχει πάει πια στα 500 χλμ./ώρα, η θέα μιας Chiron να ξεπερνά τα 410 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο, κιόλας- προκαλεί δέος.

Δημόσιο οδικό δίκτυο, που να υποστηρίζει τέτοιες ταχύτητες εντός πλαισίων νομιμότητας, βρίσκουμε μόνο στη Γερμανία. Τα διαβόητα σημεία των autobahn χωρίς όριο ταχύτητας παραμένουν ελεύθερα, κόντρα στην συντεταγμένη προσπάθεια μεγάλου μέρους της πολιτικής σκηνής εκεί για το αντίθετο. Και προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες σε κατόχους supercars/hypercars, για κορυφαίου επιπέδου «ξεμουδιάσματα». Η Chiron μπορεί να φτάσει με άνεση έως τα 420 χλμ./ώρα, όπου την περιορίζει η παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή.

Αυτοκίνητο που χρειάζεται κόφτη για να σταματήσει στα 420 χλμ./ώρα, καταλαβαίνουμε πώς μπορεί να επιταχύνει. Ο 8.0 W16 και τα τέσσερα τούρμπο του παράγουν 1.500 άλογα στις 6.700 σ.α.λ. και 1.600 Nm στις 2.000-6.000 σ.α.λ., πλημμυρίζοντας με ισχύ όλους τους τροχούς μέσω του 7τάχυτου DSG και συστήματος τετρακίνησης. Μέχρι να φτάσει στα 420 χλμ./ώρα, η βασική Chiron έχει πρώτα επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 2,5 δλ., στα πρώτα 200 χλμ./ώρα εντός 6,1 δλ. και στο 0-300 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ. Από εκεί και πάνω, εναπόκειται στο σθένος του οδηγού μέχρι πού θα φτάσει η ένδειξη του ταχύμετρου. Εν προκειμένω, ένα «τσακ» από την παρέμβαση του περιοριστή.

Get it on Google Play Download on the App Store