Χειρόφρενα-«νίντζα» το Hyundai Sonata N Line (+video)

Τα μοντέλα N και N Line της Hyundai είναι πρωταγωνιστές πια στις τάξεις των γρήγορων και «ημι-γρήγορων». Το Sonata, δε, χαίρει του αποκλειστικού προνομίου να αποκαλείται κυριολεκτικά ως πρωταγωνιστής.

Η N Line εκδοχή του κορεατικού μεσαίου, όπως και αρκετά ακόμα μοντέλα από τη Σεούλ, συμμετέχει στην ταινία «Snake Eyes: G.I. Joe Origins». Σε μια σκηνή, ο νίντζα των «Τζι Άι Τζο» βρίσκεται σε ένα Sonata μαζί με τον αδερφικό του φίλο/θανάσιμο εχθρό Storm Shadow. Και η αλληλουχία λέξεων γίνεται ακόμα πιο περίεργη, όταν αναφερθεί το γεγονός πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε φορτηγό μεταφοράς. Και μάλιστα όχι στο κάτω, αλλά το πάνω «διάζωμα». Αυτό λίγο απασχολεί τον Snake Eyes, ο οποίος «καρφώνει» την όπισθεν στο 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ρίχνει το Hyundai στην άσφαλτο! Το οποίο προφανώς και δεν παθαίνει τίποτα, καθότι μιλάμε για ταινία δράσης. Στη συνέχεια ο Snake Eyes πραγματοποιεί μια εντυπωσιακότατη J-turn, γυρνώντας το Sonata πρόσωπο με αυτό των «κακών» (Santa Fe, ολοφάνερη η χορηγία της Hyundai) και πυροβολώντας, πηγαίνοντας παράλληλα με την όπισθεν.

Αν αποδομήσουμε τη σκηνή με την πραγματικότητα, πέρα από τις μεγάλες ζημιές που θα προκαλούσε η πτώση από το φορτηγό, το Sonata N Line δεν θα μπορούσε καν να πραγματοποιήσει τον ελιγμό, καθότι εφοδιάζεται με ηλεκτρικό χειρόφρενο! Φυσικά αυτό της ταινίας θα διαθέτει κανονικό, έχοντας περάσει από το κατάλληλο τμήμα μεταποιήσεων. Να θυμίσουμε κάπου εδώ, πως το κορυφαίο Sonata και δεύτερο ισχυρότερο Hyundai όλων των εποχών (πρώτο το Pallisade 3.8 GDI V6) διαθέτει 290 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 422 Nm στις 1.650-4.000 σ.α.λ., προσφορά του 2.5άρη τούρμπο τετρακύλινδρου T-GDI. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο τα 6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ο ηλεκτρονικός περιορισμός της τελικής στα 250 χλμ./ώρα είναι άκρως ρεαλιστικές πιθανότητες.

Get it on Google Play Download on the App Store