Χειροκίνητες κόντρες με M2 και Cayman GT4 (+video)

Οι περισσότερες κόντρες που παρακολουθούμε, ασχέτως κατηγορίας και ιπποδύναμης αυτοκινήτων, παρουσιάζουν ένα κοινό σημείο. Οι οδηγοί δεν ασχολούνται με τις αλλαγές ταχυτήτων. Το πολύ πολύ να παρατηρήσουμε κάποια κίνηση των δακτύλων, στα paddles πίσω από το τιμόνι, αν και στην πλειονότητά τους αφήνουν το λογισμικό του κιβωτίου να κάνει τη δουλειά. Πλάνα σαν αυτά που μας χαρίζουν οι BMW M2 CS και Porsche Cayman GT4, μας έχουν λείψει.

Διαβάστε επίσης: Η Porsche θέλει να σώσει τα ατμοσφαιρικά μοτέρ

Τα δυο γερμανικά sportscars τίθενται αντιμέτωπα με διαφορετική φιλοσοφία, αλλά κοινή συνισταμένη την ανάγκη για συγχρονισμό των άκρων του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι, ώστε να αλλάξουν οι σχέσεις. Η BMW έχει τον υπερτροφοδοτούμενο straight six 3λιτρο μπροστά, ενώ η Porsche τον ατμοσφαιρικό boxer -επίσης εξακύλινδρος- των 3.8 λίτρων στο κέντρο (η προηγούμενη GT4, η σημερινή είναι 4λιτρη). Το βαυαρικό κουπέ είναι σημαντικά ισχυρότερο, με 450 ίππους και 550 Nm (385 άλογα και 420 Nm η Cayman), όμως αυτό από το Τσουφενχάουζεν σταματάει την ένδειξη της ζυγαριάς σαφώς νωρίτερα (1.380 κιλά αντί 1.575).

Δείτε ακόμα: Χειροκίνητη απόλαυση με τη νέα BMW M4 (+video)

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ο τρόπος που τα δυο αυτοκίνητα ξεχύνονται στην ευθεία. Launch control δεν υπάρχουν. Εδώ δεν αρκεί ένα άφημα του φρένου και κράτημα του τιμονιού για να ολοκληρωθεί η μάχη. Το αριστερό πόδι πρέπει να αφήσει ομαλά το πεντάλ του συμπλέκτη στην εκκίνηση και μετά, να συγχρονιστεί με το δεξί πόδι/χέρι για να ανακατευτούν τα γρανάζια της μετάδοσης. Ο νικητής δεν έχει τόση σημασία, όση το γεγονός ότι μέσω τέτοιων πατροπαράδοτων επιλογών, πραγματικός νικητής είναι ο ρομαντισμός και η αγνότητα της οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Η Hyundai θέλει να σώσει τα χειροκίνητα hot hatches

Get it on Google Play Download on the App Store