Χειροκίνητη απόλαυση με τη νέα BMW M4 (+video)

Η επερχόμενη BMW M4 G82 ακούει κριτικές πριν καν παρουσιαστεί επίσημα, λόγω της αμφιλεγόμενης σχεδίασης του μπροστινού μέρους. Δυο πράγματα δεν χωράνε αμφισβήτηση, πάντως: η ισχύς και το γεγονός πως παραμένει θεματοφύλακας του χειροκίνητου κιβωτίου!

Δείτε ακόμα: Ηδονικές επιταχύνσεις με BMW M3 E36 (+video)

Στο video που δημοσίευσαν οι Βαυαροί, μπορούμε να απολαύσουμε σπάνιες πια στιγμές χειροκίνητης δράσης με το κιβώτιο. Εδώ δεν έχουμε μια απλή κίνηση των δακτύλων στο πίσω μέρος του τιμονιού. Ολόκληρη η χορογραφία ποδιών και δεξιού χεριού, στην υπηρεσία της αλλαγής σχέσεων. Η M4 μπαίνει στο Sachsesring και επιδίδεται σε οριακές καταστάσεις, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δύναμη του 3.0 twinturbo εν σειρά εξακύλινδρου κινητήρα. Μάλιστα, το βαυαρικό sports coupe τα δίνει όλα στην διατήρηση της παράδοσης καθώς εκτός από χειροκίνητο, είναι και πισωκίνητο!

Διαβάστε επίσης: Μοναδική χειροκίνητη BMW M3 CSL-έπος! (+video)

Η απλή έκδοση των 480 ίππων αξιοποιεί μόνο τους πίσω τροχούς, μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Κάτι που ισχύει και για την Competition των 510 ίππων, καθώς αρχικά οι νέες M3/M4 Competition θα διατίθενται χωρίς το σύστημα τετρακίνησης M xDrive (αργότερα θα προστεθεί, όμως η δυνατότητα επιλογής αμιγούς πισωκίνητης M3/M4 θα διατηρηθεί). Η απλή M4 θα συνεχίσει να είναι παραδοσιακά και διαχρονικά πισωκίνητη.

Δείτε επίσης: Τελικές με την τελευταία ατμοσφαιρική BMW M3 (+video)

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Εξάλλου, η BMW έχει ήδη δημοσιεύσει τα επίσημα χαρακτηριστικά των πολυαναμενόμενων μοντέλων της. Εμείς ευχόμαστε οι σκηνές που θα παρακολουθήσουμε, με το δεξί χέρι να «ανακατεύει» και το «μύτη-τακούνι» στα πεντάλ να συγχρονίζει τις στροφές στο κατέβασμα, να μην αποτελούν σε λίγα χρόνια υλικό αρχείου.

Get it on Google Play Download on the App Store