«Χεράς» ντριφτάρει φορτηγό 33 τόνων (+video)

Ντριφταρίσματα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε με σπορ πισωκίνητα αυτοκίνητα και κυρίως σε αγωνιστικές πίστες, αλλά και σε δημόσιους δρόμους όπου όμως είναι πολύ επικίνδυνο και κάποιες φορές έχει ατυχή κατάληξη. Ντριφτ με φορτηγό που χρησιμοποιείται σε λατομείο, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα, έως και τρομακτικό.

Δείτε ακόμα: 0-320 χλμ./ώρα με Honda Integra Turbo (+video)

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, ένα ανατρεπόμενο φορτηγό για πολύ βαριές εργασίες το οποίο ζυγίζει 33.100 κιλά κατεβαίνει μια γλιστερή λασπωμένη πλαγιά για να φορτωθεί. Ο οδηγός του, αντί να σταματήσει και να κάνει μανούβρες έχει βρει ένα ευκολότερο και πολύ πιο γρήγορο τρόπο, γλιτώνοντας χρόνο αλλά και καύσιμο. Πριν φτάσει στην ράμπα, κάνει τιμονιά, γυρίζει το πίσω μέρος του φορτηγού και το φέρνει κάθετα.

Πληροφοριακά, το Caterpillar 740 έχει μήκος 10.889 χλστ., πλάτος 3.520 χλστ. και ύψος 3.745 χλστ., ενώ φορτωμένο μπορεί να φτάσει τα 72.600 κιλά. Για την κίνηση του θηρίου φροντίζει ένας 6κύλινδρος turbo ντίζελ 15.2 λτ., ισχύος 464 ίππων στις 1.700 σ.α.λ., συνδυασμένος με αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 55 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Με το πλάι κι όπου πάει το Toyota GR Yaris (+video)

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store