Chiron με 373 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο (+video)

Τα video με τελικές έχουν πολλούς φίλους, αρκεί να είναι στην autobahn. Κομμάτια δημοσίων δρόμων δηλαδή, χωρίς όριο ταχύτητας και την ασφάλεια που εξασφαλίζουν οι πολλαπλές λωρίδες, το μεγάλο πλάτος στα ρεύματα κυκλοφορίας και τα προστατευτικά στηθαία. Βέβαια όλα σχετικά είναι, όταν κάποιος πηγαίνει με 373 χλμ./ώρα, αλλά από το να κάνει το ίδιο σε δρόμο που δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω, σίγουρα καλύτερα.

Το παρακάτω πλάνο μας έρχεται από την Πορτογαλία. Είναι μόλις 8 δλ. και δείχνει μια Bugatti Chiron να περνάει του «σκοτωμού» μπροστά από την κάμερα. Τόσο γρήγορα που αν ανοιγοκλείσεις τα μάτια, ενδέχεται να χάσεις το πέρασμα. O 8λιτρος τετρατούρμπινος W16 παράγει 1.500 ίππους στις 6.700 σ.α.λ. και 1.600 Nm στις 2.000-6.000 σ.α.λ. , επιταχύνοντας το γαλλογερμανικό hypercar στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 2,5 δλ. Η τελική ταχύτητα χρειάζεται ηλεκτρονικό περιοριστή για να μείνει στα 420 χλμ./ώρα, δείγμα του τρομακτικού γκαζιού που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός της Chiron. Προφανώς, ένα τέτοιο υπερ-τετράτροχο μπορεί να πιάσει 250-300 χλμ./ώρα ακόμα και σε στενό. Το ζήτημα είναι να υπάρχει η στοιχειώδης αντίληψη από τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, ώστε να «ζυγίζει» τις συνθήκες.

Το σημείο που βλέπουμε, αποτελείται μόλις από μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Λογικά πρόκειται για επαρχιακό δρόμο, από αυτούς που τυγχάνει να έχουν κομμάτια με μεγάλες ευθείες. Εκεί που είναι στημένη η κάμερα, βλέπουμε πως «εκβάλλει» άλλος δρόμος και υπάρχει μέχρι στάση λεωφορείου. Ανά πάσα στιγμή δηλαδή, μπορεί να πεταχτεί κάτι στο διάβα της Chiron. Πέραν αυτού, με πλάτος 2.038 χλστ. η Bugatti ίσα που χωράει στο ρεύμα της. Κοντολογίς, πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε τέτοιες ταχύτητες. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, που βασίζονται στο ρυθμό απομάκρυνσης του αυτοκινήτου από την κάμερα, η πραγματική ταχύτητα δεν είναι 373 χλμ./ώρα, αλλά κάπου μεταξύ 260 και 290 χλμ./ώρα. Και πάλι, σε τέτοιο δρόμο, μιλάμε για ακραία ανευθυνότητα.

Get it on Google Play Download on the App Store