Χορευτικά με Toyota Celica RA40 (+video)

Όταν λανσαρίστηκε το GT86 (πλέον σκέτο 86), το 2012, πολλοί έκαναν λόγο για αναβίωση της Celica, σε πισωκίνητη μορφή. Μεταξύ αυτών δεν ήταν η Toyota, η οποία ουδέποτε συσχέτισε το σύγχρονο κουπέ της με την Celica. Κάτι που ενδεχομένως να στοίχισε/στοιχίζει σε πωλήσεις, καθώς άλλο να λες «παρουσιάζουμε το GT86, με το βλέμμα στο Corolla AE86», άλλο να διατρανώνεις «η Celica επέστρεψε ως πισωκίνητη». Η συνεργασία με τη Subaru όμως, δεν μπορούσε να ευνοήσει εμπορικά το ένα μοντέλο έναντι του άλλου.

Δείτε ακόμα: Toyota Celica GT-Four «σφίγγει» Nissan GT-R (+video)

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα τα ράλι να μας θυμίζουν τι στιγμές προσέφερε και προσφέρει μέχρι σήμερα, μια Celica με την κίνηση στο σωστό άξονα. Η RA40 GT 2000 αποτέλεσε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια της φίρμας από το Αΐτσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ουσιαστικά συστήνοντας την Toyota στο φιλοθεάμον κοινό. Δεν σημείωσε επιτυχίες, ωστόσο οι γωνίες που έπαιρνε και ο ήχος με τον οποίο γέμιζε τα βουνά, την καθιστούσαν από τα αγαπημένα αυτοκίνητα των θεατών.

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει η Toyota Celica; (+video)

Ο 18R-GU των 1.998 κ.εκ. και τους 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής απέδιδε 240 ίππους, χαρίζοντας στη 2η γενιά της Celica απίστευτες χορευτικές ικανότητες. Ειδικά στο πατημένο χώμα της Αυστραλίας, από το πρωτάθλημα της οποίας τα συναρπαστικά πλάνα.

https://www.facebook.com/rallyemag/videos/330931877910487/

Get it on Google Play Download on the App Store