Citroen GS με 3 ρόδες σαν να μην τρέχει τίποτα (+video)

Το Citroen C4 επέστρεψε με ολοκαίνουργια μορφή, παρουσιάστηκε επίσημα και εντυπωσίασε άπαντες με το παρουσιαστικό και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει. Όμως, κακά τα ψέματα, η σχεδίαση είναι αυτή που ελκύει τα βλέμματα. Για την οποία οι Γάλλοι είναι περήφανοι, καθώς αποτίουν φόρο τιμής στο παρελθόν τους. Καλή ώρα, το GS.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το Wankel Citroen GS Birotor;

Η γραμμή της οροφής στο τελείωμα και ο τρόπος που συνδέεται με το τρίτο παράθυρο, προέρχονται από το ιστορικό γαλλικό μικρομεσαίο των 70’s. Για την ακρίβεια και των 80’s, καθώς το GS έμεινε στην παραγωγή για περισσότερο από 15 χρόνια (1970-1986)! Περίπου 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα πουλήθηκαν, ενώ ανακηρύχθηκε και «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το 1971. Ως γνήσιο τέκνο της εταιρίας του Αντρέ Σιτροέν, χαρακτηριζόταν για την τεχνολογία, την αεροδυναμική μελέτη και την άνεση που προσέφερε σε οδηγό και επιβάτες.

Διαβάστε επίσης: Όταν το Citroen DS έσωσε τον Σαρλ ντε Γκωλ (+video)

Εν έτει 1970 το GS είχε συντελεστή οπισθέλκουσας 0,31, τέσσερα δισκόφρενα, ψηφιακό ταμπλό και φυσικά την αλήστου αναφορών υδροπνευματική ανάρτηση. Σήμα κατατεθέν και φοβερό promotion, η δυνατότητα που προσέφερε στο αυτοκίνητο να κινείται ακόμα και με 3 ρόδες, κρατώντας επίπεδο το αμάξωμα ανεξαρτήτως φορτίου και συνθηκών. Το έχουμε δει και στο DS, να σώζει ακόμα και τη ζωή Γάλλων Προέδρων. Εκεί όμως, είχαμε να κάνουμε με ακριβώς αυτό: ένα premium αυτοκίνητο πρωθυπουργικών προδιαγραφών. Το GS αντίθετα, ήταν ένα καθημερινό και σχετικά προσιτό μικρομεσαίο. Παίζει κάποιον ρόλο στη λειτουργία της ανάρτησης; Όπως θα διαπιστώσουμε εντυπωσιασμένοι, απολύτως κανέναν!

Get it on Google Play Download on the App Store