Corolla TS Compressor vs Golf 1.8 TSI (+video)

Θυμηθήκαμε τις προάλλες την κομπρεσοράτη και σπάνια έκδοση του Toyota Corolla T-Sport. Μια βερσιόν που ανέβαζε την απόδοση στα 217 άλογα, από 192, και κυκλοφόρησε σε μόλις 250 αντίτυπα. Όλα τρίθυρα και δεξιοτίμονα, για τις ανάγκες της αγγλικής αγοράς.

Δείτε ακόμα: Το VW Golf GTI TCR μετριέται με το Renault Megane R.S. Trophy (+video)

Το compressor kit της Toyota Team Europe βέβαια, διατίθετο κανονικά προς πώληση. Όποιος είχε Corolla ή Celica T-Sport, μπορούσε να το παραγγείλει, να βρει το μάστορά του και να αναβαθμίσεις τις επιδόσεις του καμαριού του. Όπως έκανε ο φίλος μας με το μαύρο 5θυρο χάτσμπακ, που δημιουργήσε το δικό του TS Compressor. Αναμενόμενα, όταν κυκλοφορείς με βελτιωμένο αυτοκίνητο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αναμετρηθείς με κάποιο άλλο. Και τι ποιο ταιριαστό, από ένα «τσιπαρισμένο» VW Golf MK6 1.8 TSI;

Διαβάστε επίσης: Toyota Celica GT-Four «σφίγγει» Nissan GT-R (+video)

Δυο διαφορετικές φιλοσοφίες, που έρχονται πιο κοντά μέσω του tuning. Υπό κανονικές συνθήκες, θα μιλούσαμε για ατμόσφαιρα εναντίον τούρμπο. Στην προκειμένη, έχουμε υπερσυμπιεστή (μηχανικό) κόντρα σε υπερσυμπιεστή (καυσαερίων). Αμφότερα τα αυτοκίνητα είναι 6τάχυτα χειροκίνητα και βρίσκονται στην περιοχή των 215 ίππων (217 το Toyota, 215 το VW), με το Golf TSI να διαθέτει 1ο στάδιο (160 άλογα η εργοστασιακή απόδοση). Ειδοποιός διαφορά, ο συνοδηγός. Ο οποίος αν κρίνουμε από τη διαφορά που δημιουργεί, ειδικά στο Corolla, πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 100 κιλά.

Get it on Google Play Download on the App Store