Διτούρμπινα V6 γκάζια με το νέο Toyota Land Cruiser

Το νέο Toyota Land Cruiser παρουσιάστηκε, με ολοκαίνουργια πλατφόρμα και πανίσχυρους κινητήρες, πανέτοιμο να συνεχίσει μια παράδοση 50 ετών.

Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές, πέρα από το πάτωμα GA-F και τις μυριάδες νέων τεχνολογικών εφαρμογών, είναι τα μοτέρ. Το Land Cruiser J300 εφοδιάζεται με δυο καινούργιους twinturbo V6, έναν σε κάθε μέτωπο καύσης (βενζίνης και ντίζελ). Ο 3.3 V6 πετρελαιοκινητήρας παράγει 309 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ η απόδοση του 3.5 V6 βενζινοκινητήρα διαμορφώνεται στα 415 άλογα και τα 650 Nm. Αμφότερα συνεργάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων και επωφελούνται από τη μείωση του βάρους, που ανέρχεται στα 200 κιλά.

Με την υψηλότερη ονομαστική ισχύ στα 50 χρόνια πορείας του μοντέλου και χαμηλότερο βάρος από πριν, δεν προκαλεί εντύπωση που το νέο Land Cruiser επιταχύνει με ρυθμό που μόνο 5μετρο SUV δεν θυμίζουν. Οι Ιάπωνες δεν ανακοινώνουν επιδόσεις, αλλά μέσα από το παρακάτω video μπορούμε να πάρουμε ένα εξαιρετικό δείγμα για το γκάζι του θηριώδους τετράτροχου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε περίπου 7 δλ., όμως ένα μήνυμα που εμφανίζεται στην LCD οθόνη του πίνακα οργάνων δεν μας επιτρέπει να δούμε μέχρι πού φτάνει, έως ότου αφήσει ο οδηγός το γκάζι. Αν και σύντομο, πάντως, το πέρασμα του μεγάλου Toyota μας δίνει να καταλάβουμε το πόσο απροβλημάτιστα αντιμετωπίζει την κατάσταση ο κινητήρας.

Get it on Google Play Download on the App Store