Έχει ελπίδα το Toyota GT86 κόντρα στο Honda Civic Type R; (+video)

Προφανώς αν το ερώτημα αφορά τις επιδόσεις, ξεφεύγει από τα όρια του ρητορικού και προσεγγίζει αυτά του ειρωνικού. Το GT86 έχει κάτω από το καπό του έναν 2λιτρο ατμοσφαιρικό boxer 205 ίππων και 212 Nm ροπής. Σε σχέση με το Type R, απέχει ολόκληρη «πέλαγος» ισχύος: 320 ίπποι και 400 Nm ροπής από τον 2λιτρο VTEC Turbo. Θέλετε και νούμερα επιδόσεων; 5,6 δλ. το 0-100 χλμ./ώρα στο Honda, 7,8 στο Toyota. Τελικές; Εδώ κι αν μεσολαβεί χάος: 225 χλμ./ώρα το πισωκίνητο κουπέ, 270 χλμ./ώρα το mega hatch.

Δείτε ακόμα: Όλα τα Honda Civic Type R στην πίστα! (+video)

Στο ζήτημα της ταχύτητας εντός πίστας, το Type R χρειάζεται αυτοκίνητα επιπέδου BMW M2 Competition και Renault Megane R.S. Trophy-R για να βρει τον δάσκαλό του. Toyota και Subaru έχουν κουραστεί να υποστηρίζουν πως τα GT86/BRZ δεν σχεδιάστηκαν με έμφαση τους στυγνούς αριθμούς, αλλά την οδηγική απόλαυση. Οι επικριτές έχουν κουραστεί να τις κατηγορούν πως με ένα τούρμπο, τα δυο «αδελφάκια» θα ανέβαιναν τουλάχιστον μια κλάση. Επικρίσεις που πύκνωσαν με την είδηση της βασικής νέας Supra, η οποία θα διατίθεται μόνο στην Ιαπωνία και θα αποδίδει μεταξύ 200-260 ίππων από τον 2λιτρο TwinPower της BMW. Κοινώς το GT86, ακόμα και στην έκδοση TRD που διαθέτει σφιχτότερα αμορτισέρ, νέα ελαστικά και πιο εστιασμένο στήσιμο, δεν επιδεικνύει έφεση στους χρόνους.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Toyota GT86 θα είναι μια μίνι Supra!

Παρόλα αυτά, αν η πίστα «μεροληπτήσει» υπέρ του (βλέπε στενή και αργή χάραξη), θα μπορούσε να πλησιάσει το δεύτερο ταχύτερο Honda –μετά το σημερινό NSX. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να το ξεπεράσει στον τομέα του «fun to drive». H πίσω κίνηση αποτελεί εχέγγυο, το χαμηλότερο βάρος και η καλύτερη κατανομή των μαζών συνοδεύουν την συνταγή. Η λογική φέρνει το Civic Type R τουλάχιστον δυο επίπεδα πάνω από το GT86. Η καρδιά, όμως;

Get it on Google Play Download on the App Store