Εμφύλιος μεταξύ Toyota Supra και BMW M140i (+video)

Δεν είναι, δα, και μυστικό πως η Toyota Supra 5ης γενιάς είναι κατά βάση BMW. Για την ακρίβεια, ακόμα σήμερα αποτελεί το κυριότερο σημείο επικρίσεων από τους φαν της Supra, που «βράζουν» από το 2019 για τις βαυαρικές ρίζες της MK5.

Το ιαπωνικό κουπέ συγγενεύει περισσότερο με τη Z4 M40i, ωστόσο ο B58 κινητήρας έχει τοποθετηθεί σε αρκετά μοντέλα των Βαυαρών έκδοσης «40i». Η προηγούμενη Σειρά 1 είναι ένα από αυτά, με την κορυφαία M140i να φοράει τον 3.0λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά υπερτροφοδοτούμενο και να αποδίδει 340 ίππους, μαζί με 500 Nm ροπής. Ακριβώς ίδια νούμερα, δηλαδή, με αυτά της «μεγάλης» Supra (γιατί υπάρχει και η 2.0λιτρη), τουλάχιστον στα μέρη μας (στις Η.Π.Α. και άλλες αγορές η απόδοση φτάνει πια τους 387 ίππους). Ταυτόσημη εικόνα και στη μετάδοση, με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο να μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Από τη στιγμή που το μοτέρ είναι κοινό, παρεμφερή αποτελέσματα για τα δύο αυτοκίνητα παίρνουμε μέσω βελτίωσης. Με ένα πρώτο στάδιο (εισαγωγή, εγκέφαλο, εξάτμιση) φτάνουν άνετα στα 460 άλογα, όπως παρουσιάζουν οι δυο παρουσίες που θα παρακολουθήσουμε να κοντράρονται. Η M140i δεν δείχνει στο ελάχιστο την αυξημένη ισχύ της, διατηρώντας πλήρως το εργοστασιακό look. Η Supra αντίθετα το φωνάζει, με την τεράστια αεροτομή, τη χαμηλωμένη ανάρτηση, τους μεγαλύτερους τροχούς και τα φαρδύτερα ελαστικά. Ίδιο μοτέρ, κοινή ισχύς, μια ευθεία, δυο αναμετρήσεις: από στάση και εν κινήσει. Ποια κερδίζει; Η βέρα Γερμανίδα ή η γερμανοθρεμμένη Γιαπωνέζα;

Get it on Google Play Download on the App Store