Εργοστάσιο Brembo: Εκεί που κατασκευάζονται οι «άγκυρες» (+video)

Οποιονδήποτε οδηγό αγώνων, δοκιμαστή εξέλιξης ή δημοσιογράφο του Ειδικού Τύπου κι αν ρωτήσετε για το σημαντικότερο τμήμα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων, κατά πάσα πιθανότητα θα λάβετε την ίδια απάντηση: τα φρένα! Και όπου «φρένα» = Brembo.

Όσο δυνατός κι αν είναι ένας κινητήρας, όσο «καλοκουρδισμένα» κι αν έχει ρυθμιστεί μια ανάρτηση, όσο «βράχος» κι αν παρουσιάζεται ένα πλαίσιο, εάν δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη όταν ο οδηγός πατάει το μεσαίο πεντάλ τότε η εμπειρία κάθε άλλο παρά απολαυστική μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και οι πρωτάρηδες πιλότοι της Formula 1, εντυπωσιάζονται περισσότερο από τον τρόπο που επιβραδύνουν τα μονοθέσια παρά από τα πλευρικά G που αναπτύσσουν στις στροφές ή τον ρυθμό επιτάχυνσης. Ο διάσημος Ιταλός κατασκευαστής προμηθεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων F1 επί σειρά ετών, καθώς επίσης τα κορυφαία sports και supercars της αγοράς.

Δείτε ακόμα: Eργοστάσιο Brabus: εκεί που οι Mercedes γίνονται «κτήνη» (+video)

Το εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται τα πασίγνωστα φρένα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από τελευταίας τεχνολογίας, παρέχοντας δυνατότητες εξαντλητικών δοκιμών για την αντοχή και την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών. Βέβαια ακόμα και η δύναμη με την αντοχή στο φρενάρισμα, προϋποθέτουν τα αντίστοιχα επίπεδα «επικοινωνίας» με τον οδηγό. Αυτό που ξέρουμε καλύτερα ως «αίσθηση». Οι μηχανικοί της Brembo ξοδεύουν ατελείωτες ώρες δοκιμάζοντας και προσαρμόζοντας το feedback που δέχονται από το εκάστοτε πεντάλ φρένου, ώστε να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή διεπαφή μεταξύ ανθρώπινου ποδιού και άσκησης πίεσης στη δισκόπλακα.

Διαβάστε επίσης: Στο εργοστάσιο της McLaren: Έτσι κατασκευάζονται τα όνειρα (+video)

Δείτε το αναλυτικότατο video:

Get it on Google Play Download on the App Store