Έτσι κατασκευάζεται η Ferrari SF90 Stradale (+video)

Θα έχετε αναρωτηθεί πώς παίρνουν μορφή τα όνειρα. Πώς το όραμα των μηχανικών, η έμπνευση των σχεδιαστών, η φιλοσοφία μιας ολόκληρης εταιρίας μετατρέπονται σε πραγματικότητα. Το video της Ferrari από την διαδικασία παραγωγής της SF90 Stradale, αποτελεί την απάντηση σε πάσα σχετική ερώτηση.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτική Ferrari 288 GTO εκλάπη με τον πιο χαζό τρόπο

H παρουσίαση της SF90 Stradale σηματοδότησε μια σειρά από ορόσημα για το «Cavallino Rampante». Το γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο στην ιστορία του Μαρανέλο, μας δείχνει πως ούτε η Ferrari δεν μπορεί να αντισταθεί στις σύγχρονες επιταγές της αυτοκίνησης. Το επίτευγμα της ισχυρότερης παραγωγής όλων των εποχών, επικυρώνει τη συνθήκη που αναφέρει πως το μέλλον των αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να είναι μουντό. Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν twinturbo V8 4.0 λίτρων 780 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 800 Nm στις 6.000 σ.α.λ., σε συνέργεια με τρεις ηλεκτροκινητήρες (οι δύο εμπρός για την κίνηση των μπροστινών τροχών) απόδοσης 220 ίππων. Με τη συνδρομή της μπαταρίας ιόντων λιθίου χωρητικότητας 7,9 kWh, η κορυφαία Ferrari μπορεί να κινηθεί για αποστάσεις έως 25 χιλιομέτρων μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα.

Η συνολική απόδοση φτάνει τους 1.000 ίππους, καθιστώντας την SF90 ό,τι ισχυρότερο έχει περάσει τις πύλες του εργοστασίου, στη Via Abetone Inferiore 4. Οι επιδόσεις βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 2,5 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: To video της απίστευτης Ferrari SF90 Stradale!

Χάρις στη χρήση συνθετικών και εξωτικών υλικών, με πρωταγωνιστές το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα, τόσο σε αμάξωμα όσο και πλαίσιο, το βάρος διατηρείται στα 1.570 κιλά ενώ το μήκος φτάνει τα 4.710 χλστ., το πλάτος τα 1.972 χλστ., το ύψος τα 1.186 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.650 χλστ. 

Get it on Google Play Download on the App Store