Εξατμισωμένη BMW M2 χαλάει τον κόσμο (+video)

H φωνή της νέας BMW M2 ακούγεται πιο δυνατά, μέσα από την εξάτμιση που εξελίσσει η Eisenmann. Η γερμανική φίρμα συστημάτων εξαγωγής παρουσίασε την πρότασή της για το μικρότερο μέλος των BMW M, με σκοπό να εντείνει την ακουστική απόλαυση του οδηγού, αλλά και των περαστικών.

Οι Γερμανοί άλλαξαν το τελικό καζανάκι, διατηρώντας τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κλαπέτα της εργοστασιακής εξάτμισης. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν δυο στόχους: αφενός διατηρούν τη δυνατότητα αλλαγής στη χροιά αναλόγως διάθεσης, αφετέρου περνούν τα όρια εκπομπής θορύβου. Η βελτιωμένη εξάτμιση δεν κουράζει, κρατώντας ψηλά τα ντεσιμπέλ συνεχώς. Αν ο οδηγός ή οι επιβάτες δεν έχουν όρεξη για βαβούρα, απλά πατούν το ανάλογο κουμπί και οι βαλβίδες κλείνουν. Όταν τώρα θέλουν να κάνουν γνωστή παντού την παρουσία τους, τις ανοίγουν.

Αυτό που αλλάζει πρωτίστως με το σύνολο της Eisenmann είναι η ένταση, αλλά και η ποσότητα, στα σκασίματα και τα γουργουρητά. Η M2 «πυροβολεί» συχνότερα και πολύ πιο δυνατά από ό,τι με την εργοστασιακή εξάτμιση, πάντα εφόσον είναι ανοιχτά τα κλαπέτα. Οι αλλαγές περιορίζονται καθαρά στο ακουστικό κομμάτι, καθώς η απόδοση παραμένει στους 460 ίππους και τα 550 Nm. Συνεπώς δεν υπάρχει διαφοροποίηση ούτε στις επιδόσεις, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,3 δλ. (4,1 δλ. με το 8άρι Steptronic) και την τελική να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε πως τα 500 άλογα είναι ένα πρόγραμμα μακριά από τον 3.0λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά biturbo. Και με τέτοιο ήχο, πραγματικά θα του πηγαίνουν «μούρλια».

Get it on Google Play Download on the App Store