Ferrari 488 Pista 820 ίππων σκορπάει ρίγη (+video)

Η Pista είναι η ασυμβίβαστη και πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της 488, ούσα παράλληλα μια από τις ταχύτερες Ferrari παραγωγής όλων των εποχών. Εργοστασιακά. Γιατί κατόπιν παρέμβασης Novitec, μετατρέπεται σε βασανιστή δυναμόμετρων.

Ο φημισμένος Γερμανός βελτιωτής προσφέρει πακέτο αναβάθμισης, που περιλαμβάνει νέο εγκέφαλο και εξάτμιση, ανεβάζοντας την απόδοση του 3.9 V8 twinturbo στα 820 άλογα και κοντά στα 850 Nm! Αύξηση 100 ίππων και 80 Nm σε σχέση με τα εργοστασιακά νούμερα. Τη μεγαλύτερη διαφορά, όπως μπορούν να επαληθεύσουν τα αυτιά μας, κάνει το ειδικά εξελιγμένο για την Pista σύστημα εξαγωγής. Οι κραυγές στις 8.000 σ.α.λ., μα κυρίως τα ηδονικά σκασίματα στα κατεβάσματα, είναι ικανά να προκαλέσουν ρήξη στα ράουλα. Σκέτη απόλαυση, με την ακουστική του κλειστού χώρου να εκτοξεύει τα ντεσιμπέλ.

Από πλευράς επιδόσεων δεν ανακοινώνονται στοιχείο, όμως φαντάζει δύσκολο να έχουν διατηρηθεί τα 2,85 δλ. (2,26 δλ. στην πραγματικότητα) για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 341 χλμ./ώρα της εργοστασιακής Pista. Κι αν η επιτάχυνση δεν αποκλείεται να μένει απαράλλαχτη, λόγω αυξημένου φόρτου των πίσω ελαστικών, η τελική λογικά θα πρέπει να κυμαίνεται στην περιοχή των 350 χλμ./ώρα. Από τη στιγμή που τόσο γκάζι συνοδεύεται από τέτοιο ήχο, ποιος ασχολείται με την αριθμητική;

Get it on Google Play Download on the App Store