Fiat Multipla με το γκάζι «φυτεμένο» (+video)

Οι περισσότεροι δεν προσπερνούν την αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Multipla, η οποία του έχει χαρίσει ουκ ολίγες παρουσίες (και πρωτιές) σε βάθρα λιστών με τα πιο άσχημα αυτοκίνητα παραγωγής. Το «ασχημόπαπο» της Fiat, ωστόσο, έχει πολλές περισσότερες χάρες από όσες αφήνει η σχεδίαση να δει το κοινό μάτι. Επιπλέον, δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και με το γκάζι «ραμμένο» στο πάτωμα.

Το συγκεκριμένο, μάλιστα, όχι απλά πηγαίνει τέζα στην autobahn, αλλά αντλεί και έμπνευση από τις Lamborghini. Το χρυσαφί χρώμα με το οποίο είναι βαμμένο, αποτίνει φόρο τιμής στην απόχρωση Oro Elios. Μια από τις πιο ξεχωριστές που έχουν φορέσει τα υπεραυτοκίνητα της Sant’Agata, κυρίως η Diablo. Πέρα από αυτό, φέρει και αεροδυναμικές προσθήκες για να είναι πιο σταθερό στις υψηλές ταχύτητες. Μη φανταστείτε, βέβαια, καμιά 200άρα+ χλμ./ώρα. Με τον 1.600άρη τετρακύλινδρο των 103 ίππων και 145 Nm, το ιταλικό MPV σταματούσε να κινεί προς τα δεξιά τη βελόνα του ταχύμετρου στην ένδειξη «170», αφού είχε περάσει από εκείνη των 100 από το 0 σε 12,6 δλ. Η ουσία του Multipla, φυσικά, έγκειται στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία, όχι τις επιδόσεις.

Παρόλα αυτά αν ο οδηγός έχει όρεξη, δεν θα του αρνηθεί. Μέχρι ενός σημείου, πάντα. Στην προκειμένη, δεν μιλάμε για πάνω από 150 χλμ./ώρα στο κοντέρ (που είναι 140 χλμ./ώρα βάσει GPS) και μπόλικες αναταράξεις από τους πλευρικούς ανέμους.

Get it on Google Play Download on the App Store