Fiat Multipla με το πλάι κι όπου πάει! (+video)

Οι περισσότεροι δεν προσπερνούν την αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Multipla, η οποία του έχει χαρίσει ουκ ολίγες παρουσίες (και πρωτιές) σε βάθρα λιστών με τα πιο άσχημα αυτοκίνητα παραγωγής. Το «ασχημόπαπο» της Fiat, ωστόσο, έχει πολλές περισσότερες χάρες από όσες αφήνει η σχεδίαση να δει το κοινό μάτι.

Δείτε ακόμα: Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε Fiat, Alfa Romeo, Jeep

Καταρχάς, η ίδια η διαμόρφωση του αμαξώματος. Το επίμαχο εμπρός μέρος χαρίζει άπλετη ορατότητα ελέω επίπεδου καπό, ενώ η τοποθέτηση των φώτων θέσεως ψηλά τα φέρνει στο ύψος του ματιού των αντίθετα διερχόμενων οδηγών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο «απέναντι» σε βλέπει δίχως να τον τυφλώνεις, αφού η μεσαία σκάλα μένει για μετά το ηλιοβασίλεμα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σκοπό έχουν να δημιουργήσουν το ευάερο και ευήλιο κλίμα των σπιτιών του ιταλικού Νότου, με τα πίσω ακροβολισμένα φανάρια να επιτρέπουν ένα τεράστιο και πρακτικότατο άνοιγμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ.

Τα πάντα στο Multipla είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή χωροταξία και την ευμάρεια των επιβατών του. Εξ ου και οι τραβηγμένοι στα άκρα τροχοί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την 6θέσια κάψουλα μετακίνησης –όπως το αποκαλούσαν οι Ιταλοί- και προσφέροντας χορταστικά μετατρόχια, προς όφελος των δυναμικών χαρακτηριστικών. Στο ρεπερτόριο των οποίων, με την προσθήκη απλά ενός υδραυλικού χειρόφρενου, συμπεριλαμβάνονται και οι πλαγιολισθήσεις ισχύος.

Διαβάστε επίσης: Το Suzuki Swift Sport «γυρνάει» σαν πισωκίνητο (+video)

Ο Oliver Amon είναι γνωστός «χεράς», που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν την Gymkhana με τα Suzuki Swift. Αυτή τη φορά, αποφάσισε να δει τον κόσμο από το πλαϊνό και τεράστιο παράθυρο του ιταλικού MPV. Κρίμα πάντως για το αυτοκίνητο, τα μαρτύρια που πέρασε στα χέρια του…

Get it on Google Play Download on the App Store