Fiat Panda τα βάζει με Ferrari SF90 Stradale!

Η Porsche Taycan φαίνεται πως ήταν μόνο το πρόγευμα. Το Fiat Panda 4×4 δεν διστάζει να προκαλέσει σε «χιονοπόλεμο» μια Ferrari. Όχι όποια κι όποια μάλιστα, αλλά την ισχυρότερη παραγωγής όλων των εποχών!

Δείτε ακόμα: Fiat Panda 4×4 ρεζιλεύει Range Rover (+video)

Οποιαδήποτε σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά, εισέρχεται στη σφαίρα της κωμωδίας. Ούτε 1.000 ατμοσφαιρικά κυβικά το Panda (965 κ.εκ.), 3.9 V8 twinturbo η SF90 Stradale, μαζί με 3 ηλεκτροκινητήρες. Συμπτωματικά μπαίνουν στην ίδια πρόταση τα 50 άλογα του Fiat με τα 1.000 της Ferrari. Όπως και ο όρος «επιδόσεις» στο λεξιλόγιο του Panda: 0-100 χλμ./ώρα σε 19 δλ., τελική με το ζόρι 130 χλμ./ώρα. Η SF90 αντίθετα, θέλει 2,5 δλ. για το 0-100, 6,7 για το 0-200 και φτάνει στα 340 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης: Ferrari SF90 Stradale πάει «τέζα» στο Μονακό (+video)

Αμφότερα είναι τετρακίνητα, με το Panda να χρησιμοποιεί σύστημα τετρακίνησης της Steyr-Puch και την Stradale τους ηλεκτροκινητήρες για τον εμπρός άξονα. Στο χιόνι τα 1.000 άλογα του υβριδικού «Cavallino Rampante» δεν σημαίνουν πολλά, οπότε η μάχη παραλληλίζεται άνετα με αυτή του Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ. Βέβαια δεν πρόκειται για κανονική κόντρα, αλλά και πάλι είναι άκρως διασκεδαστικό να βλέπουμε ένα αγαπημένο αυτοκίνητο της καθημερινότητας, να τα βάζει με ό,τι ισχυρότερο έχει βγάλει το Μαρανέλο. Άξιος συγχαρητηρίων ο κάτοχος της Ferrari, που δεν φοβάται να την βάλει στον πόντο ανάμεσα στο 40χρονο Fiat και το χιόνι.

Δείτε ακόμα: Yugo προσπερνάει και τρολάρει Tesla Model S!

Get it on Google Play Download on the App Store