Κυνηγητό Citroen CX με Peugeot 504 (+video)

Είναι εντυπωσιακό το πόσες σκηνές – «διαμάντια» μπορείς να ανακαλύψεις, σε ταινίες που δεν συνοδεύονται από ανάλογη απήχηση. Το κυνηγητό Citroen CX με Peugeot 504 και guest εμφάνιση Renault 5, από την «Κατάρα του Ροζ Πάνθηρα», είναι μία από αυτές.

Δείτε επίσης: Πόσο δύσκολη είναι η οδήγηση χωρίς ηλεκτρονικά; (+video)

Το κωμικό φιλμ του 1983 ήταν το πρώτο της θρυλικής σειρά «Ροζ Πάνθηρα», χωρίς τον αξέχαστο Peter Sellers. Ο θάνατος του χαρισματικού ηθοποιού ανάγκασε τους σεναριογράφους να αλλάξουν ρότα, αποσύροντας τον χαρακτήρα του Επιθεωρητή Κλουζό και φέρνοντας τον Αμερικανό ντετέκτιβ Clifton Sleigh (David Niven) στη θέση του. Αποστολή του Sleigh είναι να βρει τον Κλουζό, που αγνοείται, ζώντας τις ανάλογες περιπέτειες στο μεσοδιάστημα.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το Wankel Citroen GS Birotor;

Η ταινία πήγε «άπατη» και λίγο έλειψε να βάλει τέλος στα φιλμ του Ροζ Πάνθηρα, μέχρι που ήρθε το reboot με τον Steve Martin το 2006 και επανέφερε τον χαρακτήρα του Γάλλου επιθεωρητή (είχε μεσολαβήσει το τραγικό «Ο γιος του Ροζ Πάνθηρα», το 1993, που δεν είναι καν άξιο αναφοράς). Από την «Κατάρα» υπάρχει μια σκηνή, που ακόμα και σήμερα μπορεί να μας κρατήσει κολλημένους στην οθόνη.

Δείτε ακόμα: Κυνηγητό Ford Cortina με Citroen CX (+video)

Οι «κακοί» έχουν στήσει καρτέρι στον ντετέκτιβ, μέσα σε ένα Citroen CX. O Sleigh βρίσκεται στο πίσω κάθισμα ενός ταξί Peugeot 504. H συνέχεια; Άκρως γαλλική! Τα δυο μοντέλα κυνηγιούνται, στρίβοντας στο όριο της πρόσφυσης, ενώ από ένα σημείο και μετά μπαίνει στην εξίσωση ένα Renault 5. Η καταδίωξη έχει τα ψεματάκια της, όπως ότι το 504 στρίβει όντας αναποδογυρισμένο και το CX συνεχίζει ακάθεκτο, μετά από σφοδρή σύγκρουση. Αλλά τα παραβλέπουμε, για τα υπέροχα «γονατίσματα» των αναρτήσεων στις στροφές.

Δείτε ακόμα: Γιατί το Citroen XM είχε το 13ο παράθυρο;

Get it on Google Play Download on the App Store