Για αυτό πρέπει να φοράμε πάντα κράνος (+video)

To κράνος δεν θα πρέπει ποτέ να βγαίνει από το κεφάλι δικυκλιστών, όταν οδηγούν. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα αυτονόητα, ωστόσο πολύ χρησιμοποιούν το ζωοφόρο αυτό εξάρτημα ως μπιζού στο χέρι ή απλά δεν το έχουν καν μαζί. Οι σοκαριστικές σκηνές που θα δούμε, όπου ένας μηχανόβιος βρέθηκε με το κεφάλι σχεδόν κάτω από τον τροχό λεωφορείου και γλίτωσε, θα πρέπει να προβάλλονται σε κάθε σχολή οδήγησης.

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη στη Βραζιλία και αφορά μια σκηνή που οι οδηγοί μοτοσικλέτας συναντούν καθημερινά: όχημα να πετάγεται μπροστά τους. Για να ακριβολογούμε, βέβαια, το πράσινο λεωφορείο δεν βγήκε απότομα από κάποιο στενό. Όπως φαίνεται, το σημείο όπου έλαβε χώρα το απίστευτο σκηνικό είναι αρκετά επικίνδυνο, καθώς η κύρια χάραξη εμφανίζεται να είναι αυτή που ακολουθεί το αστικό. Ο μοτοσικλετιστής μάλλον ήθελε να στρίψει αριστερά ή να πάει ευθεία, όμως τελικά βρέθηκε κάτω από το βαρύ όχημα.

Το απότομο φρενάρισμα «πέταξε» τον αναβάτη μπροστά και, για πολύ κακή του τύχη, ακριβώς στον πίσω διπλό τροχό του λεωφορείου. Η ανάσα κόβεται βλέποντας την κατάληξη, με το κεφάλι του ανθρώπου να μπαίνει σαν σφήνα μπροστά από τα θηριώδη λάστιχα. Όχι μόνο αυτό, αλλά πήγε «σβαρνώντας» για κάποια μέτρα, με το κεφάλι του μεταξύ λεωφορείου και οδοστρώματος. Για πολύ καλή του τύχη -ή σωστή οδηγική παιδεία, αν προτιμάτε- φορούσε κράνος, το οποίο απορρόφησε τις δυνάμεις της σύγκρουσης και προστάτευσε το κεφάλι του. Μπορεί να έσπασε και να παραμορφώθηκε, τη δουλειά του ωστόσο την έκανε με το παραπάνω. Οπότε όσοι δίτροχοι, ξέρετε: δεν καβαλάμε μηχανή ποτέ χωρίς κράνος.

https://twitter.com/PenhaNewsRJ/status/1549093981434388486?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1549093981434388486%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2022%2F07%2Fbiker-discovers-helmets-save-lives-as-his-head-ends-up-under-the-wheels-of-a-bus%2F

Get it on Google Play Download on the App Store