Giulia GTA και M4 CSL σε «βαρέων βαρών» κόντρα (+video)

Από την ώρα που λανσαρίστηκε η BMW M4 CSL, άπαντες περιμέναμε την αναμέτρησή της με την Alfa Romeo Giulia GTA. Οι κορυφαίες και πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις των δυο sportscars, που συνδυάζουν χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερη ισχύ, σε μια μάχη «βαρέων βαρών» για την ανάδειξη του ταχύτερου «χαρντκορά».

To carwow έκανε πραγματικότητα τη φαντασίωση όλων, φέρνοντας στην ίδια ευθεία δίπλα-δίπλα τις δυο ανάλαφρες, αλλά συνάμα πανίσχυρες, κυρίες. Η Βαυαρή έχει στο πλευρό της τους αριθμούς της δύναμης, καθότι ο 3.0λιτρος εν σειρά twinturbo εξακύλινδρος ανακοινώνεται στα 550 άλογα και τα 650 Nm ροπής (άλλο που στην πραγματικότητα είναι αρκετά ισχυρότερος). Ο επίσης εξακύλινδρος και twinturbo, αλλά σε διάταξη V, 2.9 κινητήρας της Giulia GTA σταματά στους 540 ίππους και τα 600 Nm, αλλά έχει για σύμμαχο κάποια άλλα νούμερα: εκείνα του βάρους.

Η Alleggerita τιμά την ονομασία της («ελαφρωμένη»), τοποθετώντας τη βελόνα της ζυγαριάς στα 1.540 κιλά. Ελαφρύτερη είναι και η CSL σε σχέση με τη βάση της (M4 Competition), αλλά τα 1.625 κιλά την καθιστούν 85 κιλά βαρύτερη της κορυφαίας Giulia. Τι συνεπάγεται η διαίρεση με τα άλογα; 2,95 κιλά ανά ίππο για τη M4, 2,85 κιλά ανά ίππο η GTA! Με άλλα λόγια, ντέρμπι εφ’ όλης της ύλης. Τουλάχιστον στη θεωρία, γιατί στην πράξη υπάρχει ξεκάθαρος νικητής.

Get it on Google Play Download on the App Store