Giulia QV vs RS 5 vs M4 με ανατροπές (+video)

Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν το ντεμπούτο των νέων BMW M3/M4 και όλα τα βλέμματα στην κατηγορία, είναι πάνω τους. Η Alfa Romeo Giulia QV και το Audi RS 5 όμως επίσης θέλουν προσοχή, καθώς αμφότερα ανανεώθηκαν πρόσφατα. Μέχρι να παρουσιαστεί ο διάδοχος, η απερχόμενη M4 αναλαμβάνει να διευθετήσει τις διαφορές.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» BMW M2 CS με 550 ίππους και 740 Nm

Giulia και RS 5 έχουν παρόμοιας φιλοσοφίας μοτέρ (2.9 twinturbo V6), όμως η Alfa είναι σαφώς ισχυρότερη (510 ίπποι και 600 Nm, αντί 450 και επίσης 600 Nm) και ελαφρύτερη (1.520 κιλά αντί 1.700). Το Audi βέβαια, έχει το πάνω χέρι στην εκκίνηση χάρις στο σύστημα τετρακίνησης quattro. Η M4 εμφανίζεται ως το πιο αδύναμο των τριών (3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος, 431 ίπποι και 550 Nm) και ενδιάμεσα σε θέμα βάρους (1.650 κιλά). Alfa και Audi έχουν 8τάχυτα αυτόματα κιβώτια, τη στιγμή που η BMW διαθέτει μία σχέση λιγότερη στο DCT διπλού συμπλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Η MTM κάνει τα Audi RS…Bugatti Veyron!

Τα προγνωστικά δίνουν ως φαβορί το RS 5 στο 400άρι, όμως από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Οι ρεπρίζ είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα, καθώς η τετρακίνηση όχι μόνο δεν αποτελεί πλεονέκτημα, αλλά επιφέρει περισσότερες απώλειες λόγω μετάδοσης. Εξυπακούεται πως τα λογισμικά των κιβωτίων και η κλιμάκωση παίζουν πρωτεύοντα ρόλο, ενώ στα φρένα -θεωρητικά- η ελαφρύτερη Giulia διατηρεί πλεονέκτημα. Ωραία η θεωρία. Στην πράξη, όμως, οι ανατροπές «πάνε σύννεφο»

Δείτε ακόμα: Η Alfa Romeo Giulia QV συναντά την 2000 GTV (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store