GR Yaris κολλάει σε 911 και Golf GTI 400 PS (+video)

Η Toyota έχει χτυπήσει «φλέβα» όχι μόνο χρυσού, αλλά κάθε πολύτιμου μετάλλου που μπορεί να σκεφτεί κανείς με το GR Yaris. Είτε το δούμε συναισθηματικά, είτε εμπορικά, είτε ακόμα ακόμα ιστορικά, το ιαπωνικό hot hatch πρωταγωνιστεί. Σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να μπει στην ίδια πρόταση με την Porsche 911 GT3!

Δείτε ακόμα: Toyota GR Yaris 10.000 ευρώ φθηνότερα

Το κορυφαίο Yaris σχεδιάστηκε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του WRC, έχοντας πάντα κατά νου τις Celica GT-Four. Ως γνήσια rally replica λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην είναι «φονέας γιγάντων» σε στροφιλίκι και πίστα. Ποια είναι αυτή που συνδυάζει τους δυο όρους καλύτερα από κάθε άλλη στον πλανήτη; Μα, φυσικά, το Nurburgring. Το πυραυλάκι της Toyota ωστόσο, δεν περιορίζεται εκεί. Αν «μυρίσει» αίμα, ακόμα και Porsche 500 ίππων να οδηγείς θα έχεις πρόβλημα, ή ένα βελτιωμένο Golf, όπως ένα GTI Clubsport με 400 ίππους.

Η 911 GT3 είναι στημένη για πίστα, αλλά κι από επιδόσεις δεν πάει πίσω. Με 500 ίππους (συν 460 Nm ροπής) από τον 4λιτρο εξακύλινδρο boxer και βάρος 1.460 κιλών, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,4 δλ. και φτάνει μέχρι τα 318 χλμ./ώρα. To GR Yaris φαντάζει εύκολο θύμα, με 261 ίππους και 360 Nm από τον τρικύλινδρο 1.600άρη τούρμπο. Τα λιγότερο από 5,5 δλ. για το 0-100 είναι εξαιρετική επίδοση για την κατηγορία, αλλά δίπλα στην Porsche φαντάζουν τραμ. Στην «Πράσινη Κόλαση» όμως, δεν παίζουν ρόλο μόνο τα άλογα. Οδηγός και στήσιμο είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Και η GT3 αρχίζει να αγχώνεται από την τετρακίνηση του Toyota. Ο οδηγός του Golf τα πήγε πολύ καλύτερα, ωστόσο δεν άντεξε και αυτός την πίεση και έκανε δεξιά.

Δείτε ακόμα: Toyota GR Yaris με το πλάι στα χιόνια (+video)

Βέβαια, είναι εμφανές πως ο οδηγός της 911 είτε δεν γνωρίζει καλά την πίστα, είτε δεν πηγαίνει στο όριο. Όπως κι άλλος ένας, με GT3 RS. Και μόνο το γεγονός ότι δυο τέτοιες Porsche – συν το βελτιωμένο VW Golf GTI Clubsport 400 ίππων- κάνουν άκρη για να περάσει το Yaris πάντως, αρκεί για να φουσκώσει περηφάνια τους Ιάπωνες.

Get it on Google Play Download on the App Store