Toyota GR Yaris με το πλάι στα χιόνια (+video)

Το κορυφαίο μικρό hot hatch της Toyota, το GR Yaris, το έχουμε δει να επιταχύνει σε εκκινήσεις, να κοντράρεται με άλλα αυτοκίνητα και να πηγαίνει με το πλάι, πάντοτε πατώντας στην άσφαλτο. Όμως, μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό χάρη και στην τετρακίνηση, σε μια διαδρομή που έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού και με τα κατάλληλα χειμερινά λάστιχα.

Δείτε ακόμα: Ποιο αυτοκίνητο πάει Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 15 ευρώ;

Όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, ο οδηγός του GR Yaris εκμεταλλεύεται πλήρως το στήσιμο του αυτοκινήτου και «το έχει» στο χιονισμένο δρόμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ευχαριστιέται με την ψυχή του και δεν θα σας κρύψουμε ότι τον «ζηλεύουμε» και πολύ θα θέλαμε να βρισκόμασταν στη θέση του.

H νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση GR-FOUR του GR Yaris περιλαμβάνει τρία διαφορετικά οδηγικά προφίλ (Normal, Track και Sport), για διαφορετική κατανομή της ροπής εμπρός/πίσω, ανάλογα τις συνθήκες και ορέξεις του οδηγού. Στο Track mode η ροπή μοιράζεται 50:50, στο Sport mode είναι πιο πολύ πισωκίνητο (30:70) και στο Normal κατανέμεται στο 60:40.

Δείτε ακόμα: Τα μοναδικά ντίζελ που μπαίνουν στην πρίζα

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 3κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας αποδίδει 261 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 360 Nm ροπής στις 3.000-4.600 σ.α.λ. Το βάρους 1.280 κιλών GR Yaris πετυχαίνει αναλογία βάρους/ισχύος 4,9 κιλά/ίππο, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Δείτε στο βίντεο το GR Yaris να ντριφτάρει στα χιόνια:

Get it on Google Play Download on the App Store