Honda Civic Type R EP3 «γαζώνει» στην autobahn (+video)

Τα ανδραγαθήματα των υπερτροφοδοτούμενων Civic Type R μπορεί να είναι εντυπωσιακά και να έχουν ανεβάσει τα στάνταρ στα μπροστοκίνητα hot hatches, όμως κανείς δεν λησμονεί το ατμοσφαιρικό ιστορικό του δυναμίτη της Honda.

Δείτε ακόμα: Honda Civic και Integra Type R: Η αποθέωση του VTEC! (+video)

Για το EP3 δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το αγαπημένο «Τάπερ» στις τάξεις των «Χονταίων», λατρεμένο από τον χώρο της βελτίωσης και με στάτους-τοτέμ στα hot hatches, το στίγμα του στην κατηγορία -και την αυτοκίνηση γενικότερα- παραμένει ανεξίτηλο, όσα ρεκόρ κι αν μετράνε τα τουρμπάτα Type R (τα οποία ρεκόρ, ένα με ένα, πηγαίνουν προς Γαλλία ελέω Renault Megane RS Trophy-R). Υπεύθυνοι για αυτό το μυθικό μοτέρ Κ20A, το θεάρεστο χειροκίνητο των 6 σχέσεων, το στήσιμο της ανάρτησης, αλλά και το χαμηλό βάρος (1.200 κιλά όλα κι όλα).

Η 2λιτρη «ραπτομηχανή» κάτω από το καπό αποδίδει 200 ίππους στις 7.400 σ.α.λ. και 196 Nm ροπής στις 5.900 σ.α.λ., επιταχύνοντας το ελαφρύ αμάξωμα στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 6,6 δλ. και φτάνοντας σε μια τελική της τάξης των 235 χλμ./ώρα. Νούμερα καθόλα σεβαστά ακόμα και σήμερα, πόσω μάλλον το 2001 που παρουσιάστηκε το EP3.

Διαβάστε επίσης: Honda Integra Type R «γαζώνει» με 9.000 σ.α.λ. στην autobahn (+video)

Τα πλάνα που ακολουθούν σε λίγο καιρό θα μπορούν να συνοδεύονται -αν δεν συμβαίνει ήδη- από τον χαρακτηρισμό «συλλεκτικά»: ένα μοτέρ να σκαρφαλώνει μέχρι τις 8.000 σ.α.λ. και το δεξί χέρι να φροντίζει για την αλλαγή των σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store