Honda Integra Type R «γαζώνει» με 9.000 σ.α.λ. στην autobahn (+video)

Μπορεί να έχουν περάσει 13 χρόνια από το τέλος παραγωγής του Honda Integra Type R DC5, όμως τα «κοκόρια» του VTEC στον K20A ακόμα αντιλαλούν. Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε το εμβληματικό μοντέλο να επιστρέφει, τουλάχιστον στη μορφή του Type S αρχικά.

Δείτε ακόμα: Η ανατομία του μοτέρ-«τιμωρού» του Honda Civic Type R (+video)

Το εν λόγω Integra Type R «φωνάζει» ότι είναι JDM αφενός από το τιμόνι στα δεξιά (κάτι που θα μπορούσε να ανήκει και σε αγγλικό ή κυπριακό), αφετέρου από την ένδειξη του κοντέρ που σταματά στα 180 χλμ./ώρα. Το ανώτατο και υποχρεωτικό επιτρεπόμενο όριο στην Ιαπωνία, που τηρείται μέσω ηλεκτρονικού περιοριστή. Ο οποίος προφανώς εδώ έχει αφαιρεθεί, καθώς η ένδειξη στο smartphone έφτασε πάνω από τα 200 χλμ./ώρα – και με μια σχέση στο 6αρι χειροκίνητο «κάβα». Το λογότυπο του Civic Type R στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων προκαλεί ένα μπέρδεμα, υποδηλώνοντας ψηφιακή «μεταμόσχευση» από κάποιο υπερτροφοδοτούμενο «Τάπερ» (είτε το σημερινό, είτε το προηγούμενο – αμφότερα με συστήματα πολυμέσων).

Διαβάστε επίσης: Το μοτέρ-«κανόνι» της Honda με 720 ίππους από 2.2 λίτρα (+videos)

Βέβαια απόλυτος πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος, από το ατμοσφαιρικό σύνολο των 1.998 κ.εκ. που αναγράφει «i-VTEC» με κόκκινα γράμματα. Η ισχύς φτάνει τα 220 άλογα στις 8.000 σ.α.λ. και 206 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ., με τον κόφτη να οριοθετείται στις 9.000 σ.α.λ. Οι διαστάσεις του θαλάμου καύσης είναι τετράγωνες (86 x 86 χλστ. διάμετρος x διαδρομή), με την συμπίεση να φτάνει στο 11,5:1. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,3 δλ. και η τελική φτάνει τα 240 χλμ./ώρα, όμως η πεμπτουσία του τελευταίου Integra Type R (και των γρήγορων Honda της ατμοσφαιρικής εποχής, γενικότερα) είναι ο ήχος. Απολαύστε!

Get it on Google Play Download on the App Store