Honda NSX «διαλύει» Lamborghini Huracan (+video)

Είδαμε τις προάλλες το μεγάλο «ντέρμπι» της Ιαπωνίας, μεταξύ Honda NSX και Nissan GT-R Nismo, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του πρώτου. Σήμερα θα δούμε πως τα καταφέρνει η ναυαρχίδα του «Big H» απέναντι στην «αφρόκρεμα» των supercars. Κόντρα σε μια Lamborghini, δηλαδή.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο Nissan GT-R «εξαϋλώνει» βελτιωμένη Toyota Supra (+video)

Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, το NSX δεν δυσκολεύτηκε να στείλει συστημένη την Huracan πίσω στην Sant’Agata. Το ενδιαφέρον έγκειται στον τρόπο που συνέβη αυτό. Το υπεραυτοκίνητο της Honda κινείται από τον συνδυασμό ενός twinturbo V6 3,5 λίτρων και 3 ηλεκτροκινητήρων, συνολικής απόδοσης 580 ίππων. Πιο καίρια, ωστόσο, είναι τα 645 Nm ροπής, διαθέσιμα σχεδόν από 0 στροφές. Ενδεικτικός είναι ο χρόνος που απαιτείται για την κάλυψη του σπριντ 0-100, ο οποίος είναι κάτω από 3 δλ. (2,9 δλ. ανακοινώνει η Honda, έχει μετρηθεί και στα 2,7 δλ.).

Διαβάστε επίσης: Το καλύτερο Honda NSX Type R το έχει η… Honda (+video)

Η Huracan από την άλλη, έχει έναν πατροπαράδοτο ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων και απόδοσης 580 ίππων στις 8.000 σ.α.λ., με την ροπή να φτάνει τα 540 Nm στις 5.400 σ.α.λ. Αυτή ακριβώς η διαφορά στα χαρακτηριστικά απόδοσης, συν το γεγονός ότι η LP 580-2 είναι αποκλειστικά πισωκίνητη, γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του NSX. Χαρακτηριστικό το 0-100 της Huracan στα 3,4 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store