Honda Prelude του 1997 με 214.000 χλμ. «κελαηδάει»

Στο άκουσμα του ονόματος Honda, αμέσως έρχονται στο νου το Civic, το Jazz, το CR-V, και παλαιότερα μοντέλα όπως το CRX και το θρυλικό S2000. Ωστόσο, τη δική του ιστορία έχει γράψει ένα ακόμα σπορ κουπέ της ιαπωνικής φίρμας, το άγνωστο στους ελληνικούς δρόμους Prelude. Συνολικά παρουσιάστηκαν πέντε γενιές, με αυτό που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο να αφορά την 5η, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1996 έως 2001.

Παρά τα χρόνια του, το κουπέ Honda με τη μακριά «μούρη» και το συνολικό μήκος των 4.520 χλστ. παραμένει μέχρι και σήμερα ένα αυτοκίνητο που τραβάει τα βλέμματα, χάρη στο δυναμικό του παρουσιαστικό. Το συγκεκριμένο είναι του 1997 και όπως καταγράφει το οδόμετρό του έχει διανύσει περισσότερα από 214.000 χλμ. Όμως, όπως φαίνεται εξωτερικά και ειδικά στο εσωτερικό του είναι πολύ προσεγμένο και καλοδιατηρημένο. Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανικά του μέρη, μιας και το 2λιτρο μοτέρ δουλεύει χωρίς κανένα δισταγμό μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου και με την 5η ταχύτητα τερματισμένη.

Δυνατό και γρήγορο δεν το λες, ειδικά με τα τωρινά δεδομένα, όμως μπορεί εύκολα να αναπτύξει πολύ υψηλές ταχύτητες στην Autobahn. Πληροφοριακά, πρόκειται για το βασικό μοντέλο με το 2λιτρο μηχανικό σύνολο βενζίνης, ισχύος 133 ίππων και 179 Nm ροπής. Το μοτέρ επιτάχυνε το βάρους 1.190 αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα άγγιζε τα 201 χλμ./ώρα όταν ήταν καινούργιο. Παρόλα αυτά το 24 ετών Prelude δείχνει πως δεν έχει γεράσει καθόλου και ακόμα το λέει η καρδιά του.

Δείτε το στο παρακάτω βίντεο να επιταχύνει και να φτάνει έως τα 210 χλμ./ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=f31KZBvPwxQ

Get it on Google Play Download on the App Store