Huracan 3.000 ίππων ίπταται στο 400άρι (+video)

Οι βελτιωμένες Lamborghini των 1.000, 2.000+, ακόμα και 3.000 ίππων είναι εδώ και μερικά χρόνια μόδα, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. και την Ρωσία. Ο V10 FSI, είτε στα 5.0 είτε στα 5.2 λίτρα, έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι ιδιαίτερα φιλικός με την προσθήκη διπλών τούρμπο και τον διπλασιασμό, τον τριπλασιασμό, τον τετραπλασιασμό, ακόμα και τον πενταπλασιασμό της απόδοσης!

Η Underground Racing ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μετατροπές, έχοντας ετοιμάσει πολλές «τερατώδεις» Lamborghini, αλλά και αναλόγων δυνατοτήτων Audi R8 και Nissan GT-R. Η κατακόκκινη Huracan που θα παρακολουθήσουμε, συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων και ταχύτερων δημιουργιών από τους Αμερικανούς. Ο δεκακύλινδρος των 5.2 λίτρων εμφανίζεται βαρύτατα βελτιωμένος, με πρωταγωνιστές τα δυο τεράστια τούρμπο. Κιβώτιο, διαφορικά και άξονες επίσης έχουν ενισχυθεί/αντικατασταθεί προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην πενταπλάσια ισχύ, η οποία πλέον αποτυπώνεται μέσω 3.000 ίππων αντί 610 του εργοστασίου!

Με τέτοια παλίρροια γκαζιού και τετράδα drag «μπαλονιών» για τροχούς, η μεταλλαγμένη Huracan πραγματικά εκτοξεύεται στο 400άρι. Με πολύ λίγο σπινάρισμα στην εκκίνηση (ελάχιστο σε σχέση με περάσματα παρόμοιων Lambo) και αξιοσημείωτη σταθερότητα, η Ιταλίδα με τα 3.000 άτια καλύπτει τα 402 μέτρα από στάση σε μόλις 7,546 δλ., με ταχύτητα εξόδου 186,41 μιλίων/ώρα (299,33 χλμ./ώρα)! Επίδοση που, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, συνιστά ρεκόρ, δίχως να αποσαφηνίζεται τι είδους (καλύτερο πέρασμα του εν λόγω αυτοκινήτου, ρεκόρ για Huracan ή κάποια παγκόσμια πρωτιά).

Get it on Google Play Download on the App Store