Η BMW M5 CS κουνάει μαντήλι στο Audi RS 7 (+video)

Το Audi RS 7 είναι από τα ταχύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, με επιδόσεις επιπέδου RS 6. Αλλά όταν δίπλα του στήνεται η ισχυρότερη BMW παραγωγής όλων των εποχών, τα «γάλατα» σφίγγουν σαν μέγγενη.

Στο μόνο χαρακτηριστικό που υπερτερεί το Audi, είναι η ροπή (800 Nm αντί 750). Οπουδήποτε αλλού, η BMW ρίχνει τη σκιά της. Μεγαλύτερη χωρητικότητα (4.4 αντί 4.0 twinturbo V8), χαμηλότερο βάρος (1.825 κιλά αντί 2.065) και υψηλότερη ισχύς (635 ίπποι αντί 600) γέρνουν την πλάστιγγα δραματικά υπέρ του Μονάχου. Το Ίνγκολσταντ θα μπορούσε να προσμένει κάτι στην τετρακίνηση, αν η M5 CS ήταν πισωκίνητη. Που είναι, δηλαδή, αλλά μπορεί να αλλάξει και σε τετρακίνητη χάρις στο εξελιγμένο σύστημα M xDrive. Από όπου κι αν το «πιάσεις», το RS 7 φαίνεται απελπιστικά στριμωγμένο. Κατάσταση που συνεχίζει στα επίσημα στοιχεία επιδόσεων, με την CS να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και το RS 7 σε 3,6!

Κοντολογίς, η «Μπέμπα» εμφανίζεται μισή με μια κλάση πάνω από τους «τέσσερις κύκλους». Κάτι που αποδεικνύεται εμπράκτως στη μεταξύ τους κόντρα, η οποία μάλιστα πραγματοποιείται για το YouTube κανάλι του Daniel Abt, της γνωστής βελτιωτικής οικογενείας. Ίσως αν συμμετείχε κάποιο RS 7 με τις περιποιήσεις της εταιρίας, τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά. Εργοστασιακά, όμως, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί το πίσω μέρος της BMW, να χάνεται στον ορίζοντα.

Get it on Google Play Download on the App Store