Η νέα Delta Integrale στα χέρια του Loeb (+video)

Τα τεράστια νέα στο χώρο των αγώνων ράλλυ δεν είναι φυσικά άλλα, από την επιστροφή του μύθου. Η Lancia Delta Integrale έβαλε και πάλι τα χρώματα της Martini, σε διαφορετική και αμιγώς ηλεκτρική μορφή μεν, πλήρως νοσταλγική και στα χέρια του Sebastien Loeb δε.

Το λανσάρισμα του θρυλικού livery συνοδεύτηκε από τα πρώτα περάσματα του 9ακις παγκόσμιου πρωταθλητή WRC, σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τον ίδιο. Η Delta EVO-eRX έχει τεράστια ισχύ και μπορεί να κινηθεί τουλάχιστον στον ίδιο ρυθμό με τα θερμικά αγωνιστικά του Rallycross, από τα οποία ο Γάλλος έχει μπόλικη εμπειρία, όμως η παντελής απουσία μηχανικών ήχων και θορύβων σίγουρα του προξένησε έκπληξη. Το μόνο που ακούγεται είναι το χαρακτηριστικό σφύριγμα από τους ηλεκτροκινητήρες. Ούτε ανεβοκατέβασμα στροφών, ούτε σκασίματα, ούτε διακοπές για αλλαγές ταχυτήτων. Μονάχα «ιιιιιιιιι» και αδιάκοπη επιτάχυνση.

Η ηλεκτρική μετενσάρκωση της Delta HF Intregrale προέρχεται από τη βρετανική GCK Exclusiv-e και διαθέτει μπαταρία 100 kW, μαζί με δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, έναν πίσω), που κατασκευάζονται από την αυστριακή Kreisel Electric. Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 690 ίππους και τα 880 Nm, επιτρέποντας την «εκτόξευση» στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 1,8 δλ.! Χρόνος που αφορά το χώμα και τα ανάλογα ελαστικά. Στην άσφαλτο, ή ακόμα καλύτερα σε πίστα, με το κατάλληλο σετάρισμα στην ανάρτηση και σλικ ελαστικά, πολύ πιθανό να κατεβαίνει στα 1,2-1,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα!

Πέρα από τη Martini Delta, που είναι και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου -ιδίως από τη στιγμή που θα την οδηγεί ο Loeb (ο Guerlain Chicherit στο αριστερό μπάκετ της άλλης EVO e-RX) οι συμμετοχές στην ηλεκτρική εποχή Rallycrposs θα ανέλθουν στις 14. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα Skoda Fabia και SEAT Ibiza προηγούμενης γενιάς (το βλέπουμε στην κεντρική φώτο), ενώ θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε πως δεν μιλάμε για εργοστασιακές συμμετοχές, καθώς όλα τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται από την Kreisel και ιδιωτικές ομάδες θα αναλαμβάνουν την προετοιμασία τους.

Get it on Google Play Download on the App Store