Η παλιά BMW M140i «φορτώνει» τη νέα M135i (+video)

Το σημαντικότερο νέο και συνάμα η μεγαλύτερη πηγή κριτικής για την νέα Σειρά 1, είναι αναμφισβήτητα η εγκατάλειψη της πίσω κίνησης προς τέρψιν του εμπρός άξονα. Μαζί με τον άξονα μετάδοσης, μας άφησε και ο 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος TwinPower. Η 3η γενιά του premium χάτσμπακ της BMW διατίθεται αποκλειστικά με τετρακύλινδρους κινητήρες, επιλέγοντας είτε μπροστινή είτε τετρακίνηση.

Δείτε ακόμα: Η Mercedes-AMG A45 S «ξυρίζει» τα BMW M2 και Audi RS3 (+video)

Πολύς κόσμος -ιδιαίτερα φίλοι της βαυαρικής εταιρίας- υποστηρίζει πως η προηγούμενη γενιά είναι καλύτερη. Ο ρομαντισμός για την μετάδοση πίσω και τους 6 κυλίνδρους σε σειρά παίζει τον ρόλο του, όμως έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε κατά πόσο ισχύει. Και αν το «καλύτερη» υπάγεται σε ένα αποτέλεσμα πολλών συνισταμένων, το «ταχύτερη» είναι πολύ πιο εύκολο να αποτυπωθεί. Μια ευθεία 400 μέτρων είναι αρκετή. Ακόμα και βρεγμένη.

Οι κύριοι του Leaseloco έθεσαν αντιμέτωπες τις δυο «Μπέμπες», με το υγρό οδόστρωμα να δίνει το πλεονέκτημα στην τετρακίνητη M135i. Η M140i είναι μεν ισχυρότερη, καθώς αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής από τον 3λιτρο τούρμπο. Η M135i σταματά σχεδόν 40 άλογα (302 ίππους) και ακριβώς 50 Nm (450) κάτω, μετρώντας παράλληλα 1.000 κυβικά και 2 κυλίνδρους λιγότερους. Το σύστημα τετρακίνησης xDrive, ωστόσο, εξασφαλίζει το πλεονέκτημα στην εκκίνηση. Οπότε θεωρητικά, θα μπορούσε να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της από την τετρακίνητη M140i στην αναμέτρηση του carwow. Θεωρητικά…

Διαβάστε επίσης: Το Honda NSX Type R «ρίχνει» στο καινούργιο! (+video)

Πρακτικά, η γρήγορη έκδοση της 3ης γενιάς Σειράς 1 δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, καθώς η «40άρα» της βάζει τα γυαλιά όχι μόνο στο 400άρι, αλλά στις ρεπρίζ και τα φρένα!

Get it on Google Play Download on the App Store