Η τελειότητα της Maserati MC20 δια χειρός Μπέκαμ!

Το λανσάρισμα της MC20 αποτέλεσε ορόσημο για τη Maserati. Όχι μόνο γιατί συνιστά την επιστροφή της «Τρίαινας» στην κατηγορία των supercars, μετά την MC12. Ούτε διότι πρόκειται για την ισχυρότερη δημιουργία της φίρμας από τη Μόντενα, στα 107 χρόνια πορείας της. Η MC20 σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας για το πνευματικό τέκνο του Αλφιέρι Μαζεράτι, σε μια εποχή που θέλει να θυμίσει τα μεγαλεία του παρελθόντος. Στο πλευρό της, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Ο άλλοτε «γλυκοπόδαρος» χαφ και νυν πρόεδρος/συνιδιοκτήτης της Inter Miami, είναι παράλληλα και το «πρόσωπο» της Maserati. Ο Άγγλος superstar έχει επιλεγεί ως παγκόσμιος πρεσβευτής της ιταλικής εταιρίας, οπότε τι λογικότερο από το να οδηγήσει/προμοτάρει το νέο της υπεραυτοκίνητο. Ο Μπέκαμ βρέθηκε στην πίστα του Φιοράνο, ώστε να κάνει μερικούς γύρους πίσω από το τιμόνι της MC20 και να πει την άποψή του. Προφανώς και αυτή δεν υπήρχε περίπτωση να είναι αρνητική, ωστόσο και μόνο η θέα του στη θρυλική πίστα με τη Maserati, αρκεί για να διαφημίσει το προϊόν.

Η ετυμηγορία του παλιού αρχηγού των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Εθνικής Αγγλίας: «Απίστευτο! Με διαφορά ένα από καλύτερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει. Η οδήγηση εδώ, μαζί του, σε κάνει να αισθάνεσαι 16 και 17 χρονών πάλι. Το τέλειο αυτοκίνητο». Διόλου περίεργο, συνεπώς, που έχει αγοράσει μια MC20.

Να θυμίσουμε πως η ισχυρότερη Maserati όλων των εποχών όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ferrari, αλλά διαθέτει μέχρι τεχνολογία από τα μονοθέσια της Scuderia στη Formula 1! O 3.0 V6 twinturbo Nettuno (Ποσειδώνας) παράγει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm στις 3.000-5.500 σ.α.λ., με την ειδική απόδοση να φτάνει τους 210 ίππους/λίτρο και τον κόφτη να βρίσκεται στις 8.000 σ.α.λ. Η ισχύς καταλήγει -φυσικά- στους πίσω τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε μόλις 2,9 δλ., τα 200 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store