Η Toyota Supra σε κατάσταση WRC! (+video)

Πριν λίγο καιρό είδαμε ένα νοσταλγικό rendering, που μας έκανε να βγάλουμε έναν ανεπίστροφο αναστεναγμό: μια Toyota Supra στα χρώματα της Castrol και έτοιμη για το Ακρόπολις. Πού να ξέραμε ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην πραγματικότητα – έστω στο «πολύ περίπου».

Δείτε ακόμα: Toyota Supra 1.240 HP 300αρίζει για ζέσταμα (+video)

Η HGK Racing και ο Kristaps Βluss από την Λετονία, πήραν μια εντελώς εργοστασιακή Supra και με μόνη βελτίωση τις πιέσεις των ελαστικών, την έβγαλαν εκτός δρόμου και άρχισαν να κινούνται με ύφος…WRC! Το ιαπωνικό sportscar μοιάζει σαν στο σπίτι του στις ειδικές διαδρομές, χορεύοντας από στροφή σε στροφή με χαρακτηριστική ευελιξία και χάρη! Έξτρα«μπράβο» για τις συνθήκες που επικρατούν, με το χιόνι και την ολισθηρότητα του εδάφους να αποτελούν μια πρόκληση παραπάνω για τον Bluss, στον οποίο επίσης οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα για τον χειρισμό του πισωκίνητου των 340 ίππων και 500 Nm.

Δείτε ακόμα: Ατασθαλίες με νέα Toyota Supra 482 ίππων (+video)

Αποκορύφωμα όλων, ένα εντυπωσιακό άλμα που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τη Supra, αποδεικνύοντας το «αλεξίσφαιρο» της κατασκευής. Να θυμίσουμε πως στην άσφαλτο, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,1 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Προφανώς ο κόφτης δεν παίζει ρόλο μέσα στα δάση. Άξιο αναφοράς πως τα συναρπαστικά πλάνα γυρίστηκαν με τα εργοστασιακά ελαστικά.

Δείτε ακόμα: GT-R και Supra 1.000+ ίππων στην autobahn (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store