Toyota Supra 1.240 HP 300αρίζει για ζέσταμα (+video)

Δεν είναι τυχαίο πως ο 2JZ-GTE μνημονεύεται ακόμα και θα μνημονεύεται ες αεί, μαζί με την 4η γενιά της Toyota Supra. Όσο γρήγορη κι αν είναι η διάδοχος, όσα άλογα κι αν φτάσει το μοτέρ της BMW, σαν τον θρυλικό ιαπωνικό κινητήρα δεν έχει.

Δείτε ακόμα: GT-R και Supra 1.000+ ίππων στην autobahn (+video)

Το ιαπωνικό μοτέρ, μαζί με τον RB26DETT των Nissan Skyline, λατρεύονται σαν θεότητες στον χώρο της βελτίωσης. Διόλου τυχαία, καθότι ήταν εκ των πρωτοπόρων που μπόρεσαν να παράξουν 1.000 άλογα χωρίς να ανατινάζονται και δίχως να είναι παντελώς ακατάλληλα για καθημερινή χρήση. Το ακριβώς αντίθετο! Υπάρχουν πολλές Supra στα 1.000 και παραπάνω άλογα, που χρησιμοποιούνται κάθε μέρα. Κι αν βρεθούν σε τμήμα autobahn δίχως όριο ταχύτητας, εξαπολύουν την οργή του δεξιού πεντάλ με πάσα βιαιότητα.

Διαβάστε επίσης: Ολοκαίνουργια Supra έγινε «φιτίλια» σε test drive

Τόσο πολύ δε, που ο οδηγός δεν τολμάει καν να εξαντλήσει τις δυνατότητες του ιαπωνικού κινητήρα, ειδικά όταν η απόδοση φτάνει στα 1.240 άλογα! Η λευκή Supra δηλαδή, «ρίχνει» στη Bugatti Veyron ένα Honda S2000 σε θέμα ισχύος. Συν το γεγονός ότι όλος αυτός ο ορυμαγδός αλόγων, πρέπει να περάσει στο οδόστρωμα μόνο από τους πίσω τροχούς. Βάλτε στην εξίσωση και το απίστευτο ξέσπασμα στις 6.500 σ.α.λ., που στέλνει την βελόνα του στροφόμετρου να χτυπιέται στις 11.000 σ.α.λ.!

Δείτε ακόμα: 322 χλμ./ώρα με ένα χέρι και Audi RS 6 (+video)

Ακόμα πιο εντυπωσιακή η κίνηση της βελόνας στο ταχύμετρο, που εκτινάσσεται από τα 100 στα 220 χλμ./ώρα με ρυθμό που σε άλλα αυτοκίνητα, δεν βλέπεις ούτε στο στροφόμετρο. Τα 300 χλμ./ώρα έρχονται κυριολεκτικά για ζέσταμα, με την τελική ταχύτητα να εκτιμάται σε παραπάνω από 350 χλμ./ώρα. Κρατηθείτε από όπου μπορείτε, βάλτε τέρμα την ένταση της φωνής και παρασυρθείτε στην ιλιγγιώδη επιτάχυνση της «δαιμονισμένης» Supra

Get it on Google Play Download on the App Store