Έτσι φτάνει στα 1.000 άλογα το μοτέρ της Supra (+video)

Άμα τη παρουσιάσει της νέας Toyota Supra, δυο τινά προκάλεσαν επανάσταση στους θιασώτες του ιαπωνικού sportscar: η στενή συγγένεια με την BMW Z4 και το ενδεχόμενο ο βαυαρικός κινητήρας να μην πλησιάζει στο ελάχιστο τις βελτιωτικές δυνατότητες του μνημειώδους 2JZ-GTE.

Δείτε ακόμα: H νέα Supra με το μοτέρ της παλιάς δεν «ίσιωσε» ποτέ! (+video)

Ο Stephan Papadakis, ειδήμονας επί των βελτιώσεων Toyota και δημιουργός του πισωκίνητου Auris 1.000 ίππων, τον περασμένο Αύγουστο ανέλαβε να αποδείξει το αντίθετο. Ο Ελληνοαμερικανός «γκουρού» κατάφερε να φτάσει τον B58B30 στην δεύτερη χιλιάδα ίππων, εξηγώντας με λεπτομέρειες τη «μαγεία» που χρησιμοποίησε για να στείλει το μοτέρ της BMW στα 1.000 άλογα. Εντύπωση προκαλεί, ακόμα και στον ίδιο, το γεγονός πως το μπλοκ και η κεφαλή δεν χρειάζονται αντικατάσταση! Φυσικά τα παρελκόμενα, όπως φλάντζα, πιστόνια και πολλαπλή εισαγωγής χρειάστηκαν αλλαγή, με την τελευταία να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και σε τριασδιάστατο εκτυπωτή.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Toyota Supra «αρρωσταίνει» την παραλιακή

Το μοτέρ χρειάζεται λίγο φινίρισμα ακόμα, μέχρι να κατευθυνθεί στο δυναμόμετρο και να αποδείξει αν εκπληρώνει τις υποσχέσεις του.


Get it on Google Play Download on the App Store