Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στη φόρτιση (+video)

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά με εκρήξεις ηλεκτρικών στην Κίνα. Μάλιστα, για μια περίοδο, οι Κινέζοι απέφευγαν να παρκάρουν δίπλα σε Tesla! Κάτι που σημαίνει πως εικόνες σαν αυτές που θα παρακολουθήσουμε, δεν είναι πρωτοτυπία για την αχανή χώρα.

Δείτε ακόμα: Ανατριχιαστική σύγκρουση αυτοκινήτου με pickup (video)

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Sanming της Νότιας Κίνας ανατινάχτηκε, ενόσω βρισκόταν παρκαρισμένο και φόρτιζε. Το γεγονός ότι οι καπνοί πριν το «μπαμ» άρχισαν να βγαίνουν από το πίσω μέρος, υποδηλώνουν πρόβλημα είτε στην μπαταρία, είτε στον φορτιστή. Όπως και να ‘χε, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: έκρηξη, πυρκαγιά και καταστροφή του οχήματος. Το περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο και αρχικά δεν υπήρχε πληροφόρηση για τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Αργότερα κυκλοφόρησε η είδηση πως επρόκειτο για μοντέλο της ντόπιας BAIC, συγκεκριμένα το ηλεκτρικό BJEV EX360, κάτι που επιβεβαιώνουν τα απομεινάρια του.

Διαβάστε επίσης: Οι Κινέζοι έχουν 487 κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Το ευτύχημα είναι ότι παρά την ισχυρή έκρηξη, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Επίσης, δεν υπήρχαν ούτε αυτοκίνητα παρκαρισμένα δίπλα στο ανατιναχθέν, γλιτώνοντας τυχόν ιδιοκτήτες από υλικές ζημιές και την πυροσβεστική από ακόμα δυσκολότερο έργο κατάσβεσης.

Δείτε ακόμα: Πήρες καινούργιο Tesla; Ζήσε με τα προβλήματά του!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=KWX5aJ63fU8&feature=emb_title

Get it on Google Play Download on the App Store