Ανατριχιαστική σύγκρουση αυτοκινήτου με pickup (video)

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα προσφέρουν υψηλότερη ενεργητική και παθητική ασφάλεια από ποτέ, απέχοντας έτη φωτός συγκριτικά με τα μοντέλα πριν από μια δεκαετία. Ωστόσο, σε μια σύγκρουση πάντα παίζει σημαντικό ρόλο και ο όγκος ενός οχήματος.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε τα ανέκδοτα για το Yugo;

Όσες ενισχύσεις, αερόσακους, ζώνες με προεντατήρες κ.λπ. μπορεί να έχει ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο για παράδειγμα, όταν έρθει αντιμέτωπο με ένα μεγάλο όχημα, τότε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για το Βενιαμίν της σύγκρουσης. Αλλιώς είναι να χτυπάει μόνο του σε μια παραμορφούμενη μεταλλική μπαριέρα (όπως γίνεται στα crash tests) και αλλιώς μετωπικά με ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο όχημα, όπως είναι ένα pick up.

Δείτε ακόμα: Σοκάρει τo crash test δυο Nissan Navara (+video)

Τρανταχτή απόδειξη αποτελεί το βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, όπου ένα δημοφιλές μικρομεσαίο αυτοκίνητο συγκρούεται με ένα ογκώδες pickup. Συγκεκριμένα στο τεστ πρόσκρουσης, ένα πρώτης γενιάς Ford Focus έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα Ford F-250. Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο και προκαλεί ανατριχίλα στη σκέψη ότι μπορεί να ήταν πραγματικό (αν και σίγουρα έχει συμβεί στις Η.Π.Α.).

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το Toyota Corolla Compressor;

Το ψηλό και ογκώδες εμπρός άκρο του pickup διεισδύει στο μπροστινό μέρος του Focus, το οποίο απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της πρόσκρουσης. Το αμάξωμα του F-250 ίσα που τσαλακώθηκε, ενώ του Focus διαλύθηκε μέχρι την καμπίνα. Σε μια τέτοια πραγματική περίπτωση είναι αμφίβολο αν ο οδηγός και ο συνοδηγός του επιβατικού θα έβγαιναν ζωντανοί, όταν του pickup μάλλον θα κατέβαιναν σχεδόν ατσαλάκωτοι. Ford F-250 δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όμως και τα γνωστά pick up είναι επίσης ψηλά, βαριά, και έχουν πλαίσια τύπου σκάλας με πολύ σίδερο.

Δείτε ακόμα: Crash test με μικρό αυτοκίνητο και μεγάλο SUV (+video)

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store