Σοκάρει τo crash test δυο Nissan Navara (+video)

O Global NCAP πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη δοκιμή πρόσκρουσης, δοκιμάζοντας την αφρικάνικη έκδοση του Nissan Navara με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

Μάλιστα το ευρωπαϊκό μοντέλο (είναι το γκρι στο βίντεο) ήταν κι ελαφρώς μεταχειρισμένο. Το ιδιαίτερο αυτό crash test έγινε με σκοπό να αναδειχθεί η συγκλονιστική διαφορά της παθητικής ασφάλειας των δυο pickup.

Δείτε ακόμα: Πιο συναρπαστικό Nissan Navara N-Guard

Ομολογουμένως τα αποτελέσματα προκαλούν ανατριχίλα, αφού το παλιό Navara που προορίζεται για την αγορά της Αφρικής, διαλύθηκε και μάλιστα τα ανδρείκελα εγκλωβίστηκαν σε αυτό. Η διαφορά της παθητικής ασφάλειας προβληματίζει, αφού το πιο σύγχρονο που διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές προστάτεψε πλήρως τους επιβάτες και σε ένα τέτοιο πραγματικό συμβάν θα μπορούσαν να φύγουν… περπατώντας.

Δείτε ακόμη: Άτρωτο Nissan Navara με 1,6 εκ. χιλιόμετρα!

Για την ιστορία, το Nissan Navara που προσφέρεται στην Αφρική βασίζεται στην πρώτη γενιά του μοντέλου, εξ ου και η τόση διαφορά παθητικής ασφάλειας. Το συγκεκριμένο βίντεο αναδεικνύει με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο πως μερικά χρόνια εξέλιξης ενός μοντέλου, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τους επιβαίνοντες.

Παρακολουθείστε το βίντεο και δείτε τις τρομακτικές διαφορές!

Get it on Google Play Download on the App Store