Impreza STI 750 ίππων «εκτελεί» στη Μόντσα (+video)

Η σημερινή γενιά του WRX STI οδεύει προς το τέλος, με την επόμενη να φημολογείται εντόνως πως θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Subaru και Toyota. To όνομα «Impreza» δεν προϋπαντίζει το STI εδώ και χρόνια. Όμως ο θρύλος της Subaru Tecnica International, γιγαντώθηκε από τα Impreza STI.

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Η δεύτερη γενιά του οποίου, το «γουρλωμάτικο», σπέρνει ακόμα τον τρόμο. Είτε μιλάμε για ευθείες, είτε για πίστες. Στην προκειμένη, έχουμε να κάνουμε με τη facelift εκδοχή που μάθαμε ευρύτερα στη χώρα μας ως «330», μέσα από το βελτιωτικό πακέτο της ελληνικής αντιπροσωπείας που ανέβαζε την ισχύ από τα 265 στα 330 άλογα. Βελτιωμένο είναι και αυτό που θα παρακολουθήσουμε να εφορμά στο «ναό της ταχύτητας», σε κάπως πιο εντατική μορφή.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza «γαζώνει» Lamborghini (+video)

Το εν λόγω «Scooby» δουλεύει στα 1,75 bar και η απόδοση έχει φτάσει τα 750 άλογα, μαζί με 790 Nm ροπής. Οι μετατροπές περιλαμβάνουν roll cage και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο έχει δώσει τη θέση του σε σειριακό, ίδιου αριθμού σχέσεων. Το αυτοκίνητο είναι στημένο για διοργανώσεις Time Attack και track days, με κάποιες δύσμοιρες Porsche -μεταξύ των οποίων 991 GT3 RS και Turbo– να το μαθαίνουν από πρώτο χέρι. Το πιο εντυπωσιακό, ακόμα και από τον τρόπο που «καταπίνει» όποιον βρίσκεται μπροστά του, είναι η ένδειξη του κοντέρ στη μεγάλη ευθεία, όπου ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store