Καμένο λάστιχο με το αγωνιστικό Ford Puma (+video)

To Puma είναι πανέτοιμο να πάρει τη σκυτάλη από το Fiesta και να βάλει τη Ford στην υβριδική εποχή του WRC. Ποιος καλύτερος τρόπος να κάνει ζέσταμα για τις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, από λίγο καμένο λάστιχο;

Το Puma Rally1, όπως θα λέγονται πλέον τα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας του Π.Π.Ρ., συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και δείχνει να περνάει αρκετά καλά, κρίνοντας από τα πλάνα με τις πλαγιολισθήσεις, τα χειρόφρενα και την κάπνα από τα τέσσερα ελαστικά. Το compact crossover του «Μπλε Οβάλ» συγκαταλέγεται μεταξύ των διεκδικητών του επόμενου πρωταθλήματος, καθώς η εργοστασιακή υποστήριξη επιστρέφει φέτος στην M-Sport μετά από 3 χρόνια απουσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων η αγγλική ομάδα παλεύει μόνη της με τα θηρία (βλέπε Toyota και Hyundai).

Το αγωνιστικό της Ford, όπως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας (ρίξτε τους μια ματιά), διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα αποτελείται από τον σημερινό 1.6 τετρακύλινδρο τούρμπο και ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς του συστήματος MGU (Motor Generator Unit), που θα τοποθετείται στον πίσω αξονα, θα ανέρχεται στους 136 ίππους και τα 180 Nm. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες, για το αν η συνολική ισχύς των αυτοκινήτων θα ισούται με το ποσό που έχουν σήμερα οι βενζινοκινητήρες (πάνω από 380 ίππους και 425 Nm), ή αν ο ηλεκτροκινητήρας θα προστεθεί σε αυτή (φτάνοντας, δηλαδή, συνολικά τα 520 άλογα και ξεπερνώντας τα 550 Nm).

Get it on Google Play Download on the App Store