«Κανόνι» Honda S2000 600 ίππων στην autobahn (+video)

Για το Honda S2000 δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο απαιτητικά αυτοκίνητα που μας ήρθαν από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με το μοτέρ του να κράταγε για αρκετά χρόνια το ρεκόρ της μεγαλύτερης ειδικής ισχύος, ευγενική «χορηγία» των 120,18 ίππων/λίτρο του F20C.

Δεν μπορούσαν να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, όμως, από 240 άλογα στις 8.300 σ.α.λ. Εξ ου και η μετατροπή σε «τοτέμ» της βελτιωτικής σκηνής, με άπειρα τουρμπισμένα και κομπρεσοράτα δείγματα να «λυμαίνονται» τους δρόμους. Ένα τέτοιο είναι το συγκεκριμένο, που κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» στη Γερμανία προκαλώντας αναστάτωση στις autobahn. Κλασικό δείγμα βαρέως βελτιωμένου S2000, με το ανάλογο αεροδυναμικό πακέτο και τον απαραίτητο υπερκυβισμό του κινητήρα στα 2.2 λίτρα, πριν υποδεχτεί το «σαλιγκάρι» και την παρέα του.

Η ισχύς του διθέσιου Honda δεν έχει απλά αυξηθεί, αλλά κυμαίνεται πλέον σχεδόν στα τριπλάσια των εργοστασιακών επίπεδα. Η ισχύς του «φτερωτού» S2K σταματά στα 600 άλογα και τα 590 Nm ροπής, ερχόμενο «μία η άλλη» με το Nismo GT-R σε θέμα ιπποδύναμης! Για σύγκριση με το «μαμά» S2000 εξυπακούεται ούτε λόγος (240 ίπποι και 208 Nm), με το ίδιο να ισχύει για την τελική ταχύτητα. Από τα 241 χλμ./ώρα ξεπερνά πια τα 270 χλμ./ώρα, με την περιγραφή του video να κάνει λόγο για τελική 275 χλμ./ώρα. Στο ίδιο το «πάτημα», βλέπουμε την ένδειξη στο ψηφιακό καντράν να ανεβαίνει καταιγιστικά μέχρι τα 254 χλμ./ώρα, όμως το AutoTopNL δεν εξαντλεί τις δυνατότητες του κοντέρ – ή, τουλάχιστον, δεν το δείχνει σε αυτό το video. Γιατί με το ρυθμό που το ιαπωνικό roadster ξεπερνάει τα 250 χλμ./ώρα, αφήνει υποσχέσεις μέχρι και για περισσότερα από 275 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store