Σύρραξη μεταξύ NSX Type S, Corvette & Nismo GT-R

Η αγορά βρίθει sportscars σήμερα. Ό,τι θέλει ο κάθε petrolhead, με μόνη ένσταση την περιορισμένη παρουσία ατμοσφαιρικών και χειροκίνητων. Κατά τα άλλα έχουμε τετρακίνητα, πισωκίνητα, υβριδικά (plug-in ή μη), με ένα σωρό ηλεκτρονικά συστήματα, που εκθέτουν καθαρόαιμα supercars και αγχώνουν hypercars. Στην «αφρόκρεμα» συγκαταλέγονται τα Nismo GT-R, Honda NSX και η Chevrolet Corvette.

Τα τέσσερα τετράτροχα όνειρα, σε μια σπάνια συνάντηση, τέθηκαν αντιμέτωπα στην ευθεία και με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του πρίγκηπα της κατηγορίας. Γιατί από τη στιγμή που υπάρχει η Porsche 911 Turbo S, η έκβαση κάθε κόντρας μοιάζει εκ προοιμίου τετελεσμένη. Μεταξύ των υπολοίπων τριών, το Honda NSX Type-S βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση – πάντα βάσει αριθμών. Ο 3.5 V6 twinturbo και οι 3 ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 600 ίππους και 667 Nm, τοποθετώντας το οριακά πάνω από το Nismo GT-R. Σε αυτό ο 3.8 V6 twinturbo επίσης παράγει 600 άλογα, αλλά με 652 Nm.

Η Corvette αποτελεί τη μοναδική εκπρόσωπο της ατμόσφαιρας, αλλά και της πίσω κίνησης, όμως καταφέρνει να ξεπεράσει τους δυο Ιάπωνες σε ροπή. Ο 6.2 V8 προσφέρει στον οδηγό της ‘Vette 657 Nm, άσχετα που οι 500 ίπποι την καθιστούν κατά τουλάχιστον 100 άλογα πιο αδύναμη από GT-R και NSX. Παράλληλα, όμως, τα 1.588 κιλά της την φέρνουν κοντά στα 200 κιλά κάτω από το Nismo (1.754 κιλά) και πάνω από τόσα συγκριτικά με το Honda (1.790 κιλά). Έχει ελπίδα απέναντι στα δυο διτούρμπινα και τετρακίνητα JDM; Η αναλογία κιλών ανά ίππο δεν είναι με το μέρος της (3,17, αντί 2,92 του GT-R και 2,98 του NSX). Επί του πρακτέου;

Get it on Google Play Download on the App Store