Nismo GT-R «μονώνει» Tesla Model 3 (+video)

Τα Tesla έχουν συνηθίσει να μπαίνουν με «αέρα» στα dragster, συγκαταλεγόμενα πάντα στα φαβορί. Το ίδιο, όμως, ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό για το Nissan GT-R. Και ο «παλιός» δεν δείχνει μεγάλη θέρμη για αλλαγή σκυτάλης.

Αν, δε, πρόκειται για τον ισχυρότερο «Godzilla» παραγωγής όλων των εποχών, τότε τα πράγματα αρχίσουν να παίρνουν πολύ ενδιαφέρουσα τροπή. Το Nismo GT-R βασίζεται εν πολλοίς στο αγωνιστικό GT3, με τα τούρμπο να προέρχονται απευθείας από εκείνο. Ο 3.8 V6 twinturbo εδώ παράγει 600 ίππους στις 6.800 σ.α.λ. και τα 652 Nm στις 3.200-5.800 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με τα 30 κιλά λιγότερα (προφυλακτήρες, εμπρός φτερά, καπό, οροφή, πόρτα πορτμπαγκάζ, αεροτομή, πλαϊνές ποδιές και splitter από ανθρακονήματα, 1.695 κιλά στο σύνολο), τα ελαστικά της Dunlop και τις ταχύτερες αλλαγές του 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το αγωνιστικών καταβολών GT-R διακτινίζεται στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,5 δλ. (έχει μετρηθεί και στα 2,48 δλ.)! H τελική του, χάρις και στο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26, φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Το Model 3 από την άλλη, δεν διευκρινίζεται ποια έκδοση ακριβώς είναι. Κρίνοντας από την εμφάνιση και την άνεση με την οποία ηττήθηκε από το Nismo, σίγουρα δεν πρόκειται για το κορυφαίο Performance των 513 ίππων και 660 Nm. Λογικά έχουμε να κάνουμε είτε με το βασικό (μονός ηλεκτροκινητήρας πίσω, 325 ίππων και 420 Nm), είτε με το Long Range (δικινητήριο AWD, 441 ίππων και 493 Nm). Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε ξεκάθαρη επικράτηση του ιαπωνικού supercar.

Get it on Google Play Download on the App Store